Свято з підвищенною відповідальністю

6 September 2018, 11:51

 Вже третій день всі ми у напруженому, проте приємному, надихаючому русі! Посвята у студенти, знайомство із завідувачем кафедри міжнародних відносин і суспільних наук гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, доктором історичних наук, професором Біланом С.О. та викладачами кафедри – нашими кураторами, друзями по навчанню, з якими триватиме наше студентське життя аж до закінчення бакалавратури.

 
І ось, нарешті 1 вересня – початок довгоочікуваної події, що вона має для нас й інше важливе забарвлення: наш перший Міжнародний день знань!
 
З самого ранку, як домовлялись, зібрались у к. 128 3-го, навчального корпусу нашої відтепер Альма Матір. Продовжуємо знайомство, обмінюємось номерами телефонів, іншими контактами, адже спілкування триватиме геть не один день, чи місяць, – треба буде бути завжди на зв’язку. Лунають сміх, жарти, відчувається й ледь помітне хвилювання: перший наш день в Університеті! Готуємо повітряні кульки до свята, кожному знаходиться справа. Куратор підбадьорює, не втручається в нашу «напружену» роботу, проте ніби каже: все буде якнайкраще, в разі необхідності, – я поруч.
 
 
 
 
Перша приємна й знаменна подія: до нас завітала завідувач кафедри культурології доктор філософії, професор Майданюк Ірина Зіновіївна! Про вміння цієї приємної, красивої людини організовувати концертні, інші університетські й факультетські свята ми чули ще до вступу до університету, а вчора, на посвяті у студенти ще раз переконались в цьому на власні очі, з неабияким задоволенням й захватом спостерігаючи чудовий концерт виконавців під орудою викладачів кафедри на чолі із її неперевершеною керівницею. Не могли не використати приємної нагоди сфотографуватись з цією непересічною людиною.
 
А потім – ми їм дуже за це вдячні – нас прийшли привітати із Днем знань представники керівництва деканату – перші помічники нашого шанованого декана, професора Шинкарука Василя Дмитровича: заступник декана із навчально-наукової роботи, доктор філологічних наук, професор Харченко С.В. та заступник декана з виховної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Рудик Я.М. Не могли не запросити їхнього дозволу на спільне фото, до якого запропонували долучитись куратора нашої групи, кандидата історичних наук, доцента Асатурова С.К. 
 
На шляху до місця проведення свята закарбувались на пам’ять спільними фото на сходинках центрального корпусу та біля знаменного місця університету.
 
 
І ось ми на відведених колективу нашого гуманітарно-педагогічного факультету місцях на трибунах: сонячний, як на замовлення щодо свята день, чудовий настрій, поруч з нашими викладачами в очікуванні святкових заходів.
 
Парад розпочинають наші славетні вершники: щиро вітаємо їх, коли вони наближаються й проходять перед нашою трибуно.
 
А ось, нарешті й колона нашого рідного факультету на чолі із заступником декана, кандидатом педагогічних наук, доцентом Буциком І.М. Переповнені почуттям гордості, якнайактивніше долучаємось до вітань колективу, складаючи шану нашим друзям, що вони своєю чергою вітають нас, проходячи повз трибуну. Приємно, що серед учасників параду є й представники нашої групи, а нашому колезі Єрмакову Г.С. серед інших довірена честь скласти нашу велику повагу й шану воїнам, що вони віддали життя за нашу Державу.
 
Але все в житті має свій початок й завершення... Нажаль добігає кінця й парадна частина нашого спільного свята... Далі ще спортивні змагання, концерт, чимало приємних заходів й зустрічей, маршрутів вихідного дня, що їх організовано в тому числі й за участі нас, першокурсників-міжнародників, а далі ми із неабияким нетерпінням чекаємо на перший день навчання й особливо на зустрів в аудиторії з нашим деканом – доктором філологічних наук, професором, Заслуженим працівником освіти і науки України, відомим в Україні й поза її межами вченим-філологом, знавцем великої кількості європейських, і не тільки, мов, шанованим Шинкаруком Василем Дмитровичем на його лекції з латинської мови, блискучим знавцем і одним із дуже небагатьох в країні її викладачем й дослідником він є.
 
А далі – заняття із вступу до нашої, тепер вже рідної, спеціальності «Міжнародні відносини» й ще багато-багато чого цікавого й корисного у оволодінні знаннями та навичками, що вони так необхідні справжньому фахівцю-міжнароднику. 
 
Відтак, з величезним нетерпінням очікуємо на початок справжньої студентської роботи: набуттям основ обраної на все життя професії!
 
Репортаж підготували та поділились деякими першими міркуванням й враженнями
студентки першого курсу спеціальності «Міжнародні відносини» групи 18002б
Зальвовська В.В. та Руденко В.Ю.
За участі куратора групи, канд. іст. наук, доц. Асатурова С.К.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook