Студенти-гуманітарії діляться враженнями від життя і навчання за кордоном

June 28, 2018

Всім відомо, що у нашому університеті діє програма “подвійних дипломів”. Тобто, починаючи з другого курсу, Ви навчаєтеся кожний перший семестр на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України, а кожний другий семестр у Поморській академії у Слупську (Польща) і, наприкінці навчання, отримуєте диплом про вищу освіту подвійного зразка – українського та європейського.

Ми, студенти другого курсу гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, не могли оминути таку чудову можливість навчатися одночасно у двох університетах, тим більше, що Поморська академія – це вищий заклад освіти, який знаaходиться на території Європейського Союзу, і, де навчаються студенти з багатьох країн за різними програмами. Тому, восени ми розпочали збирати всі документи і вже у середині лютого поїхали у маленьке, але досить гарне, сучасне і європейське містечко – Слупськ.

За час проживання у Польщі, а це вже майже три місяці, ми дізналися надзвичайно багато нового про культуру та звичаї цієї чудової країни, познайомилися з багатьма іноземними студентами, подорожували Європою  і робили ще багато речей, які просто неможливо описати словами. Що стосується навчання, то тут також можна довго розписувати, але, якщо коротко, то ми познайомилися з європейською системою навчання, серйозно удосконалили свої знання з польської, німецької та англійської мов (ті з нас, хто опановує спеціальність “Філологія”), а деякі з нас також отримали європейський досвід допомоги у суспільстві (студенти спеціальності “Соціальна робота”). Щодо проживання, то тут знаходяться три гуртожитки з усіма зручностями: комфортні та зручні кімнати, кухні, місця для прання та сушіння речей.

 

Декан історично–філологічного факультету, професор Каліновський по-особливому ставиться до нашої групи студентів з України, до нього завжди можна звернутися за порадою чи допомогою

Підсумовуючи все вищевикладене, з упевненістю можемо сказати, що вибравши програму “подвійних дипломів”, ми ні на хвилину про це не пошкодували. Радимо кожному студенту НУБіП України поміркувати над усіма можливостями та перспективами, які вона надає, адже диплом європейського зразка – це величезна можливість майбутнього успішного працевлаштування у Європі. Також хочемо подякувати нашому університету, а особливо, деканату гуманітарно-педагогічного факультету за таку неймовірну можливість навчання у вищому навчальному закладі, який знаходиться на території Європейського Союзу.

Валентин Савченко,
голова СО гуманітарно-педагогічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook