«Фестиваль студентської науки – 2018» на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК

May 18, 2018
м. Київ, НУБіП України

З 10 по 15 травня 2018 року пройшов І та ІІ етапи VII «Фестивалю студентської науки –  2018», він вже всьоме визначає кращих з 228 студентських наукових гуртків, які діють у НУБіП.

Цього року Фестиваль був присвячений 120-річчю з дня заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України, тому захід пройшов у особливій святковій атмосфері.

Доповіді гуртківців оцінювала відбіркова комісія сформована із викладачів, Ради молодих вчених, Ради аспірантів НУБіП України.

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК представив наступні студентські наукові гуртки:

Кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції:

 «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю та безпечністю продукції та виробництва в АПК» (відповідальний доц. Сілонова Н.Б., доц. Мєдвєдєва Н.А.).

Кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів:

«Технологія риби і морепродуктів» (відповідальний доц. Голембовська Н.В.);

«Дослідження якості м’яса та м’ясних продуктів» (відповідальний доц. Штонда О.А.).

 Кафедра процесів і обладнання переробки продукції АПК

«Інноваційні технології у харчовій промисловості» (відповідальний доц. Василів В.П., Бурова З.А.).

За результатами І етапу VII «Фестивалю студентської науки – 2018» до ІІ етапу рекомендовано від факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК – гурток «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю та безпечністю продукції та виробництва в АПК» (26,45 балів з 30 можливих).

15 травня 2018 року відбувся ІІ етапу VII «Фестивалю студентської науки – 2018», який відкрив вітальним словом перший проректор Ігор Ібатуллін. Він висловив своє задоволення тим, що цього року до фіналу пройшло 16 команд з базового закладу і 7 – з регіональних підрозділів та побажав всім успіхів на науковій ниві.

 

На ІІ етапі Фестивалю факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК представив студентський гурток «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю та безпечністю продукції та виробництва в АПК» доповідач, староста гуртка Чечко Марія студентка 1 року магістратури за спеціальністю 152 – «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка». Доповідач представила розгорнутий звіт наукового гуртка за період 2017-2018рр.

 

Презентація складалася з таких частини:

-       науково-дослідна робота гуртка;

-       сфера діяльності гуртка,

-     участь гуртківців у тематичних виставках, конференціях, виїзних заняттях на передові підприємства України;

-       участь  в олімпіадах за спеціальністю,

-       участь культурно-тематичних вечорах та виставках факультету

-       стратегія роботи на 2019 рік.

Староста гуртка Марія Чечко розповіла про підприємства з якими співпрацює гурток кафедри та про можливість гуртківців практично навчитися впроваджувати наукові дослідження. Доповідач наголосила, що завдяки практичним навичкам здобутим під час навчання 90% випускників  кафедри успішно працевлаштовуються в провідні підприємства за фахом.  

В доповіді старости гуртка було представлено власну наукову роботу «Зелений клас». Марія Чечко розповіла, що концепція «Зелений клас» дозволяє зменшити вплив на довкілля шляхом максимального збереження ресурсів й енергії та зменшення кількості відходів. Також, було зазначено, що дана концепція впроваджується на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції в аудиторії 308 блоку Д, корпус 12. Органом до якого було подано заяву щодо сертифікації є Всеукраїнська громадська організація «Жива планета».

В кінці доповіді староста гуртка представила та запропонувала ознайомитися із сайтом наукового гуртка кафедри. На закінчення Марія Чечко запросила, всіх бажаючих, навчатися на факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК і здобути другу вищу освіту за спеціальністю «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка».  

18 травня 2018 року до Всеукраїнського Дня науки відбулося оголошення результатів та переможців VII «Фестивалю студентської науки – 2018». Відкрив цей святковий день вітальним словом ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко.

 

Отож, гурток факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю та безпечністю продукції та виробництва в АПК» здобув диплом  ІІІ ступеня у VII «Фестивалю студентської науки – 2018».

 

Вітаємо старосту гуртка Марію Чечко та

наукових керівників Наталію Сілонову і Наталю Мєдвєдєву

із здобуттям перемоги. Бажаємо творчої наснаги та успіхів на науковій ниві.

 

Студенти наукового гуртка та викладачі кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції висловлюють щиру вдячність ректору нашої Alma Mater Станіславу Миколайовичу Ніколаєнку та всім організаторам VII «Фестивалю студентської науки – 2018»  за надану можливість обмінятися досвідом та науковою інформацією, налагодити наукові, творчі та дружні стосунки з творчою молоддю НУБіП України та за її межами.

 

Тетяна Розбицька,

аспірант кафедри стандартизації та

сертифікації с.-г. продукції

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook