Вивчаємо передовий досвід за кордоном та фахово застосовуємо у педагогічній діяльності

November 25, 2017

     Кафедра педагогіки НУБіП постійно крокує разом з Україною в Євроінтеграційний простір. Науково-педагогічні працівники кафедри безупинно підвищують свою кваліфікацію, беруть участь у міжнародних конференціях в Україні і за кордоном, підвищують свої знання іноземних мов задля надання сучасних, актуальних і важливих знань з педагогічних дисциплін студентам університету.

     Зокрема, доцент кафедри Олександр Кучай постійно бере активну участь у міжнародних польсько-українських форумах та наукових конференціях у Варшаві, Кракові, Влоцлавку, Устроні (Польща). Має сертифікат рівня B2 з англійської і польської мови. Вільно володіє цими мовами, про що свідчить чимало статей англійською і польською мовами. Вагомим є те, що Олександр Володимирович має публікацію в журналі «Science and Education», який індексується міжнародною пошуковою платформою Web of Science.

     Крім того, Кучай О. В. був стипендіатом Польської національної комісії ЮНЕСКО (Polish National Commission for UNESCO) при Академії спеціальної педагогіки ім. Марії Ґжеґожевської у Варшаві (Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie) та стипендіатом Кабінету Міністрів України.

     Олександр Володимирович особисто вивчав досвід польських університетів, неодноразово відвідуючи цю країну та працюючи в бібліотеках Польщі, беручи участь в конференціях і семінарах, ознайомлювався з роботою професорсько-викладацького складу університетів і з 2011 року постійно запрошується для проведення лекцій і семінарів польською та англійською мовами з «Педагогіки вищої школи», «Історії педагогіки», «Інформаційних технологій в освіті» в Куявській школі вищій у Влоцлавку, Польща (Kujawska Szkoła Wyższa we Włocławku). Завдяки йому, кафедра педагогіки налагоджує двосторонні зв’язки з провідними університетами Польщі, що теж підвищує рівень університету і кафедри педагогіки зокрема.

     Неодноразово О.В. Кучай брав участь в роботі Наукової ради конкурсу «Науковий дебют – сталий розвиток». Особисто був запрошений з іншими науковцями і переможцями конкурсу в Брюссель (Бельгія) на аудієнцію в Європарламент до професора Єжи Бузека.

     Не можна оминути й той факт, що Кучай О.В. відвідував конференції не лише Європи, а й Азії, брав участь в «International Symposium on Education, Psychology and Social Sciences (ISEPSS)» в Кіото (Японія). Відвідував Університет Кіото, де вивчав досвід і ознайомлювався з роботою професорсько-викладацького складу. Також був у Токійському університеті, де проходила інформативна зустріч з науково-педагогічними працівниками вищого навчального закладу.

     Весь отриманий досвід Кучай О.В. фахово застосовує у своїй практичній діяльності.

Ольга Наконечна,
доцент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook