Розширене засідання вченої ради агробіологічного факультету

November 29, 2016

     29 листопада 2016 р. відбулося розширене засідання вченої ради агробіологічного факультету. Вчена рада факультету, науково-педагогічні працівники, студентська організація – всі прийшли з приємною метою – привітати з 60-річчям декана факультету, професора Віктора Олексійовича Забалуєва.
     З щирими поздоровленнями ювіляру завітали на засідання ректор Станіслав Миколайович Ніколаєнко, перший проректор університету Ігор Ілліч Ібатуллін, учений секретар Оксана Дмитрівна Барановська, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Миколайович Кваша, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Анатолійович Ткачук, проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Васильович Іщенко, головний бухгалтер Тетяна Павлівна Кондрицька, начальник науково-дослідної частини Володимир Віталійович Отченашко.      

    Відкрив засідання заступник декана агробіологічного факультету Микола Федорович Іванюк, який розповів про основні етапи трудової діяльності ювіляра, досягнення й заслуги. А життєвий шлях Віктора Олексійовича дійсно дуже насичений і цікавий. Ректор університету Станіслав Миколайович у своєму вітальному слові зазначив, що, озвучивши етапи трудової діяльності, ми чуємо дати й рід діяльності, а головне – скільки на кожній сходинці праці, самовідданості, турбот, переживань, радості й, можливо, розчарувань.     

    Свою трудову діяльність Віктор Олексійович розпочав, після закінчення навчання в Ерастівському сільськогосподарському технікумі за фахом “Агрономія”, агрономом радгоспу «Гірник» Криворізького р-ну Дніпропетровської обл.
     Наукова і освітня діяльність розпочалася в 1983 р. з посади асистента кафедри ґрунтознавства Дніпропетровського державного аграрного університету, в якому він працював тривалий час, обіймаючи наукові й адміністративні посади. У 2008 р. Віктор Олексійович прийшов до Національного Аграрного Університету на посаду професора кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів. В Університеті Віктор Олексійович займав посади професора кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів, директора навчально-наукового інституту рослинництва і ґрунтознавства. В квітні 2015 р. обраний на посаду декана агробіологічного факультету.
     Основні теоретичні і практичні розробки ювіляра присвячені вивченню питань охорони ґрунтів та рекультивації земель. Під науковим керівництвом професора В.О. Забалуєва успішно захищені 6 кандидатських дисертацій. Він є автором 179 наукових робіт, у тім числі трьох монографій і двох підручників.
Ювіляр є відмінником освіти України. За визначні результати з науково-дослідної роботи та впровадження їх у виробництво, підготовку висококваліфікованих кадрів відзначений “Знаком пошани” Міністерства аграрної політики України. Водночас він є активним громадським діячем із питань управління земельними ресурсами, соціально-економічного розвитку агропромислового комплексу України.
     Від ректорату університету привітав ювіляра ректор Станіслав Ніколаєнко, який високо оцінив його наукову та педагогічну діяльність. Побажав здобутків на нелегкій, але важливій, ниві, покоряти вершини разом із дружнім колективом агробіологічного факультету. Ректор відзначив про нагородження ювіляра нагрудним знаком «Василь Сухомлинський» Міністерства науки і освіти України.
     Голова ради роботодавців агробіологічного факультету Леонід Васильович Центило привітав від представників армії роботодавців, відмітив плідну співпрацю в підготовці висококваліфікованих фахівців для нашої держави, побажав нових звершень і здобутків. Професор Анатолій Джалілович Балаєв, Ольга Яківна Жук, Семен Петрович Танчик привітали від науково-педагогічного колективу, високо оцінили професійну діяльність Віктора Олексійовича, його особисті якості, високий інтелектуальний рівень. Кожен виступаючий говорив свої слова привітань, відмічаючи лише позитивні риси ювіляра. Проте кожен зазначив, що Віктор Олексійович – це висококваліфікований педагог і організатор навчального процесу. Він значну увагу приділяє виховному процесу студентської молоді, формуванню всебічно розвиненої, духовно збагаченої інтелігентної особистості.

     

     Від студентства факультету зі словами вдячності та найкращими побажаннями виступили голова студентської організації Вікторія Зелінська. Від випускників факультету, які вже працюють у виробництві, приїхала на засідання щоб привітати декана й висловити вдячність за високий професіоналізм, надані цінні знання, повчальні життєві поради випускниця 2015р. Наталія Чернова.

     Зі словами вдячності Віктор Олексійович в заключному слові звернувся до науково-педагогічного колективу факультету, побажав і в подальшому дружньо працювати й покоряти вершини. «Для цього в нас є великий потенціал і бажання працювати. Водночас не забувати слова відомого вченого Василя Сухомлинського, що головне в житті – це серце віддавати людям та творити добро» - лаконічно завершив свою промову ювіляр.

Секретар вченої ради факультету Ірина Бобось,

відповідальна за інформаційне наповнення сторінки факультету Наталія Пасічник

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook