Екскурсія до Адміністрації Президента України

April 28, 2016

Магістри економічного факультету спеціальності «Фінанси і кредит» разом із куратором Олійник Л.А., 23 квітня побували на екскурсії в Адміністрації Президента України, також відвідали Будинок невтішної вдови та Будинок з Химерами. Студенти ознайомилися з історією будівлі Адміністрації Президента України. Будівля була споруджена напередодні другої світової війни в 1936-1939 роках для штабу Київського особливого військового округу, перше, що вразило - неймовірна товщина стін будинку. Студенти пройшлися кулуарами Адміністрації Президента, побачили картини на тему «Діячі. Видатні особистості України».

 

 

Студенти також відвідали будинок відомий під поетичною назвою «Дім невтішної вдови», вірогідно, через те, що його головний фасад вінчає жіноча маска і під час дощу кам'яними щоками сумної красуні невпинно течуть сльози. Після отримання Україною незалежності, цей будинок став однією з київських офіційних резиденцій Президента. Тут зупиняються гості, які прибувають з візитами на запрошення Президента України, делегації з різних країн, президенти з сім'ями. У будинку є робочий кабінет для гостей, камінний зал.
Біля Адміністрації Президента на Банковій, 10, розташований Будинок з Химерами, який є головною архітектурною спорудою раннього декоративного стилю модерн міста Києва. Будинок, побудований архітектором Владиславом Городецьким в 1903 році, вразив своєю красою: мармур парадних сходів, стіни, обшиті вільхою, а головне — химерні прикраси у вигляді мисливських трофеїв і містичних чудовиськ.

 

 

Будинок з химерами з 2004 року використовується під приміщення для проведення заходів за участю Президента України, тут знаходяться Зал для вручення вірчих грамот, Урядовий зал для підписання документів та Малий зал для переговорів, а також Зал для переговорів «тет-а-тет», приміщення для брифінгів, кімната для проведення урочистих святкових прийомів. Під час екскурсії студенти поглинули в атмосферу сучасної української політики. Екскурсія була цікавою, змістовною та повчальною.


Лариса Олійник,
доцент кафедри фінансів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook