В НУБіП України відбувся І етап VI Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

November 11, 2015

На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року № 928 "Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка" (лист МОН № 1/9-465 від 28.09.15 року)

10 листопада 2015 р. в НУБіП України відбувся І етап VI Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.

Проводити такий конкурс щорічно у стінах університету стало доброю традицією. У заході взяли участь 97 студентів усіх факультетів НУБіП України.

Перед учасниками конкурсу з вітальним словом виступив декан гуманітарно-педагогічного факультету доктор філол. наук В. Д. Шинкарук, який також є головою організаційного комітету конкурсу.

Під час написання робіт студенти не тільки показали знання творчого доробку поета, а й висловили свої думки щодо впливу пророчих слів Тараса Шевченка на українське суспільство.

Конкурсні завдання були підготовлені членами журі, викладачами кафедри української та класичних мов, із урахуванням профілю навчання студентів і складалися з 3 блоків: тестові питання на знання творчості поета, завдання з морфології, орфографії й синтаксису української літературної мови, творча робота.

Конкурс спрямований на підвищення рівня знань студентів з української мови і літератури, виховання в сучасної молоді любові до рідної мови, ушанування пам’яті Т. Г. Шевченка, а також забезпечення всебічного розвитку молодого покоління українців.


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook