Участь доцента кафедри лісівництва Олександра Сошенського в пленарному засіданні наукового консорціуму програми ГОРИЗОНТ-2020

March 11, 2024
Афіни, Греція

     З 5 по 7 березня 2024 року, доцент кафедри лісівництва Олександр Сошенський брав участь у пленарному засіданні наукового консорціуму в межах програми ГОРИЗОНТ-2020, метою діяльності якого є розробка науково-обґрунтованої інтегрованої стратегії оцінки ризиків лісових пожеж, створення ефективних методів зменшення ризиків пожеж та адаптації стратегій управління до майбутніх кліматичних та соціально-економічних змін.

     Захід проходив у Лісовому науково-дослідному інституті м. Афін (Греція). Участь у заході взяли 57 представників різних наукових організацій з різних Європейських країн.

     Пленарна зустріч передбачала екскурсію на територію пройдену великими пожежами, внаслідок яких було знищено населені пункти Рафіна та Маті у 2018 році. Під час польової частини було представлено передумови великих пожеж, основні проблеми, помилки у планувані та наслідки.


     

     Лісові пожежі становлять значний виклик як для суспільства та екології так і для економіки. Проєкт FirEUrisk, що фінансується ЄС займається розробкою, оцінкою та поширенням науково-обґрунтованої інтегрованої стратегії для покращення існуючої оцінки ризиків лісових пожеж, створення ефективних методів зменшення ризиків пожеж та адаптації стратегій управління до майбутніх кліматичних та соціально-економічних змін. Проект об'єднує дослідників, зацікавлені сторони та громадян, поєднуючи інноваційні методи та політичні рекомендації для вдосконалення існуючих систем і методів на регіональному рівні та на рівні ЄС. Стратегія управління, орієнтована на ризики, що інтегрує практики і політику запобігання та гасіння лісових пожеж, а також на впровадження оперативної платформи координації, професійної підготовки та навчань і спрямована на боротьбу з великими пожежами.

     За результатами зустрічі було обговорено шляхи подальших дій, налагоджено комунікації та зв’язки між науковцями зі спільними напрямками наукових досліджень. 

ННІ лісового і садово-паркового господарства

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook