Обговорення напрямів діяльності наукового гуртка «Магістр-дослідник»: плануємо, реалізовуємо, досягаємо!

January 5, 2024

Відбулося перше в 2023/24 н.р. планове засідання наукового гуртка кафедри управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету  «Магістр-дослідник», яке об’єднало всіх учасників навколо обговорення плану діяльності на навчальний рік і уточнення відповідних пошукових переспектив.

Керівник гуртка професор Наталія Гречаник, наголосила, що наукова діяльність сучасних студентів є невід’ємною складовою освітнього процесу з підготовки майбутніх кваліфікованих фахівців, здатних самостійно вирішувати професійно зорієнтовні наукові завдання, зокрема метою діяльності наукового гуртка кафедри є підготовка фахівця до управлінської та науково-дослідної діяльності, здатного створювати, систематизувати, зберігати і поширювати сучасні наукові знання для покращення якості життя людей.

До засідання також долучилися професор Ірина Шумілова і доцент Василь Базелюк, котрі відмітили, що дослідництво сприяє практичному формуванню готовності до творчої самореалізації і застосуванню здобутих у виші знань, умінь і навичок, які забезпечують опанування методологією наукового пошуку, а також дозволяють отримати цінний дослідницький досвід.

Спікери засідання ознайомили учасників засідання з Положенням "Про студентський науковий гурток в НУБіП України" та з пропозиціями щодо основних напрямів діяльності гуртка на навчальний рік. В перебігу засідання було обговорено ряд питань організаційного характеру, зокрема визначено старосту гуртка – Миколу Гришкова, студента 1 курсу спеціальності 073 Менеджмент (ОНП «Управління навчальним закладом»), який запропонував пов’язати пошукові напрями кожного учасника з попередньо визначеними і затвердженими темами магістерських досліджень. Така пропозиція була активно підтримана всіма присутніми.

Учасники засідання відмітили, що в такому аспекті їхня пошукова та дослідницька діяльність сприяє активному включенню кожного в процес самостійного добору, опрацювання, систематизації, аналізу інформації в межах магістерських тематик і майбутніх практичних апробацій отриманих результатів.

На засіданні всіма учасниками було активно обговорено такі питання:

  1. Збір наукової інформації та робота над науковим матеріалом (закцентували увагу на методах добору наукової інформації, а також на рекомендаціях щодо ефективного опрацювання масивів наукового матеріалу).
  2. Проведення аналізу та обробки даних (вирізнили дієві методи та інструменти для аналізу та обробки наукових даних, ділилися досвідом щодо ефективного використання програмних засобів для статистичного аналізу).
  3. Критичне осмислення щодо актуальності й достовірності наукового матеріалу (відзначено важливість такої ретельної перевірки дібраних наукових матеріалів, обговорено принципи академічної доброчесності та методи само- й взаємоконтролю).
  4. Написання текстів у відповідності до сучасних вимог логіки та стилю наукових публікації (відзначено важливість дотримання стандартних вимог до формату тез/статей в поєднанні з дослідницькою творчістю та самореалізацією).

Підсумком засідання наукового гуртка є: визначення потенційних дослідницьких тематик, наукових доповідей і публікацій; деталізовано умови участі у конференціях, круглих столах та інших інтерактивних наукових площадках/заходах.

Ця зустріч надихнула всіх на нові ідеї та дала змогу поділитися досвідом один з одним. Обговорені питання також стосувалися ключових аспектів із висвітлення результатів ініціативної теми дослідження кафедри. Учасники закликають одне одного продовжувати активно приймати участь у роботі наукового гуртка та спільно працювати над досягненням наукових цілей.

З найкращими побажаннями і надією на майбутній успіх!
Миру та перемоги!

Наталія Гречаник,
професор кафедри управління та освітніх технологій,
керівник наукового гуртка

 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook