Профорієнтація: не словом, а ділом

November 28, 2023

В останні дні листопада, а саме 28.11.2023, професор кафедри інформаційних систем і технологій Олена Кузьмінська завітала до столичного ліцею «Наукова зміна». Приводів для зустрічі з учнями та вчителями було кілька.
По перше, сьогодні старт хакатону «Пишемо запит до ШІ», який організовує та проводить Київська МАН (https://kman.kyiv.ua/ua/novyny/Kiivska-MAN-provede-pershii-khakaton-Pishemo-zapit-do-ShI) за підтримки компанії ІТ-команії SoftServe (https://www.softserveinc.com/uk-ua) – надійного партнера факультету інформаційних технологій НУБіП України.
Олена Кузьмінська запрошувала долучитись до цієї події ліцеїстів, тож і організаційну зустріч провели разом.

Але, оскільки очні зустрічі в наш час доволі складно організовувати, як же обійтись без ознайомлення учнів з освітніми програмами та перевагами навчання на факультеті інформаційних технологій НУБіП України загалом та особливостями навчання за освітньою програмою 126 «Інформаційні системи та технології», яку забезпечують науково-педагогічні працівники однойменної кафедри.

 Учні випускового класу зацікавились пропозиціями нашого факультету, про що свідчили їх запитання, відповіді на які Олена Кузьмінська й надала.

Проте, «вивчення» буклетів та пропозиції викладача є не дуже переконливим для сучасної молоді, саме тому Олена продемонструвала реальні приклади технологій та систем, які розробляють студенти нашого факультету.
Особливе зацікавлення викликало представлення Інформаційної системи підтримки українців, що подорожують з хатніми тваринами (https://gorgeous-quokka-ec297c.netlify.app/) – дипломного проєкту випускника бакалаврату 2023 року Іллі Студіграда (Олена Кузьмінська була дипломним керівником), який виконувався в рамках реалізації проекту Ерасмус+ Модуль Жана Монне “Інтеграція політики та засад Єдиного Здоров'я ЄС в Україні” (101048229 — EU4OH — ERASMUS–JMO–2021–HEI–TCH–RSCH) за підтримки Європейського Союзу".

     Саме тому обговорення та тестування системи продовжили в вузькому колі.

     Більше того, за результатами зустрічі заплановано онлайн зустріч з розробником, де учні могли запитати про технології та особливості реалізації програмного продукту, а вчителі (до зацікавлених долучились і вчителі біології) – більше цікавились питанням експертизи та норм перевезення хатніх тварин.

Ця зустріч ще раз довела, що краща реклама – це реальна співпраця!


Олена Кузьмінська,
професор кафедри інформаційних систем і технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook