ННІ лісового і садово-паркового господарства на виставці InterBuildExpo

November 3, 2023

   25-27 жовтня ННІ лісового і садово-паркового господарства за сприяння FSC Україна був представлений на одній із найпотужніших виставок будівельного сектору України, яка щорічно збирає більше 1000 брендів та 30 тисяч відвідувачів – InterBuildExpo. Під час її роботи було проведено низку зустрічей з ключовими гравцями будівельної сфери, які використовують деревину, а також архітекторами, освітянами та представниками професійних асоціацій.
   Виставка стала майданчиком для проведення профорієнтаційної роботи та популяризації діяльності ННІ лісового і садово-паркового господарства та НУБіП України в цілому. Найбільший інтерес викликала спеціальність деревооброблювальні технології.

   Також в рамках виставки відбувся вебінар на тему «Європейські ініціативи будівництва сталого та інклюзивного майбутнього» мета якого – підвищення обізнаності щодо ініціатив та інструментів, що відіграють ключову роль у сталому домобудівництві та ланцюгах постачання будівельних матеріалів.
   Перша частина вебінару була присвячена важливості лісів для кліматичної рівноваги та сталого будівництва. За попередніми прогнозами, Україна може задовольнити 80% попиту на будівельні матеріали для відновлення країни в майбутньому, саме тому важливо використовувати наявні можливості фінансування від ЄС для прискорення цього процесу. Саме питання більш широкого використання деревини в будівництві як вуглецево нейтрального матеріалу, адаптації українських нормативів будівництва до стандартів ЄС, просуванні міжнародних стандартів зеленого будівництва як BREEM, LEEDS і DGNB та розробці власних ініціатив зі сталості були предметом обговорення у виступах Павла Кравця, доцента кафедри таксації лісу та лісового менеджменту, директора FSC Україна, Браяна Мілаковські, експерта зі стратегії відродження виробництва та бізнесу й Світлани Берзіної, президента ВГО “Жива Планета”. Виробники, уряд, науковці та освітяни мають формувати стратегічні партнерства і ставити високі цілі відбудови країни на засадах циркулярної економіки.

   У другій частині вебінару представниця Єврокомісії з питань Нового Європейського Баухасу (НЄБ), Мирослава Граусова, розповіла про новий екологічний, економічний і культурний рух у будівництві, порівнюючи його загалом із появою Баухасу століття тому. Пані Мирослава наголосила на тому, що ключ до успіху не лише в законодавчих рамках типу Green Deal, але й в активній громадській участі. Саме тому важливим є локальне партнерство та прозорість завдяки публічній звітності.

Павло Кравець,
доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту
Євгеній Хань,
молодший науковий співробітник
ННІ лісового і садово-паркового господарства
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook