Фільм-історія

September 11, 2023

 

6Ким тобі в світі бути –
Вибір в руках у тебе.
Юрій Руф

В Україні вийшов документальний фільм "Руф. Присутній". Стрічка пам'яті поета, підприємця, громадського діяча, воїна Юрія Дадака.

 Минулого тижня Бережанська міська громадська організація "РІДНЕ МІСТО" запрошувала бережанців та гостей міста на перегляд цього фільму.

Мешканці гуртожитку відвідали показ стрічки про нашого земляка.

Перед показом у своєму вступному слові Алла СОКОЛОВСЬКА – голова ГО "РІДНЕ МІСТО",   ознайомила присутніх на заході з життєвою історією героя.

Юрій Руф (справжнє прізвище  – Дадак) – був багатогранною людиною. Він відомий поет, громадський діяч, доцент Національного лісотехнічного університету України, ведучий, засновник бренду одягу “Ґwear” та літературно-просвітницького проєкту “Дух нації”.

24 лютого 2022-го Юрій став бійцем 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. Він загинув на Луганщині 1 квітня 2022 року, захищаючи Україну від російських окупантів.

"Руф — це лицар українського духу, відданий служінню українській справі. З тих, хто будував Україну — вільну, непокірну, войовничу", — йдеться в описі до фільму. Юрій Руф завжди казав, що українець повинен допомагати українцю. Його справи та слова будуть надихати не одне покоління українців.

Стрічка викликала у присутніх глибокі емоції. На очі накочувались сльози від почутого та побаченого.

Такі фільми варто передивитися кожному хоча б тому, аби краще розуміти, хто ми є і з ким нам випало боротися вже більш як 400 років. Аби вшанувати пам’ять тих, хто віддав життя за нашу свободу. 

Любов ГУРКО,
вихователь гуртожитку

Переглянути стрічку можна за посиланням:

 https://www.youtube.com/watch?v=MVKbIoMo1YI&feature=youtu.be

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook