Учена рада гуманітарно-педагогічного факультету: початок 2023/2024 навчального року, особливості організації освітнього процесу в умовах воєнного стану і завдання на новий навчальний рік

August 13, 2023

11 серпня 2023 року відбулося розширене засідання Вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету за участі представників трудового колективу, присвячене актуальним питанням життєдіяльності факультету в особливих умовах воєнного стану.

 

Голова Вченої ради Інна Савицька розпочала розширене засідання. У вступному слові декан гуманітарно-педагогічного факультету зазначила, вже другий рік поспіль навчальний рік в університеті ми розпочинаємо в умовах воєнного стану. Але ми працюємо! Ми розвиваємося! Завдяки мужності українського народу, силі і мотивованості ЗСУ. Сьогодні пріоритетні напрями – відбудова критичної інфраструктури, житла та важливих соціальних і транспортних об’єктів, промисловості. Але не варто забувати також і про важливий потенціал в цьому процесі гуманітарної складової. Тому завдання колективу нашого факультету – не зупиняти освітній процес і підготовку висококваліфікованих кадрів, зосередити увагу на надання якісних освітніх послуг та зростання іміджу університету, гуманітарно-педагогічного факультету.

У своїй доповіді Інна Миколаївна зазначила, що за показниками в рейтингу «ТОП-200» наш університет увійшов до десятки кращих закладів вищої освіти і займає восьме місце, а серед ЗВО міста Києва – третє. Міжнародний рейтинг WEBOMETRICS включив НУБіП до трійки кращих університетів України. Велика заслуга в цьому досягненні всього колективу університету.
Наголошуючи на завданнях ГПФ на 2023/2024 н.р., зосередила увагу присутніх на основних питаннях, серед них важливе місце відведено якості роботи та результативності профорієнтаційної роботи кафедр факультету.

 

Участь в обговоренні взяли всі завідувачі кафедр нашого факультету, які закцентували увагу на готовності до нового навчального року, проведенні складної вступної кампанії, ділилися досвідом підвищення якості освіти, співпраці з бізнесом, психологічній підтримці під час війни. Начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх, як представник адміністрації Університету, зупинилася на питанні покращення методичного забезпечення навчального процесу в університеті та на факультеті, зокрема інтенсифікації підготовки та функціонування електронних навчальних курсів для вибіркових дисциплін.

 

Завершуючи доповідь, Інна Миколаївна подякувала всім членам ученої ради за активність, поради та рекомендації, які прозвучали від них протягом засідання. Акцентувала увагу членів ученої ради на загальних завданнях з організації освітнього процесу в умовах воєнного стану у 2023-2024 навчальному році, а саме: забезпечити освітній і науковий процес відповідно до вимог воєнного стану, здійснити кроки, спрямовані на реалізацію програми «Голосіївська ініціатива - 2025», збереження і розвиток факультету, на посилення зв’язків із бізнесом, виконавчою владою; надавати постійну підтримку та посилювати взаємодію зі Збройними Силами України; ужити вичерпних заходів щодо безпеки та збереження життя і здоров’я учасників освітньо-виховного процесу. В освітній діяльності –здійснювати адаптивне перманентне планування, яке б передбачало перерозподіл навчального часу між темами, або розробляти власні навчальні програми, коригуючи зміст та результати навчання з урахуванням виявлених освітніх втрат, зривом занять особливо лабораторних, практичних та семінарських; продовжити працювати над створенням методичної системи підтримки індивідуальної освітньої траєкторії студентів шляхом проведення індивідуальних занять, факультативів із здобувачами освіти тощо. У науковій діяльності – організувати підготовку наукових проєктів і розробок, спрямованих на вирішення актуальних завдань в умовах воєнного часу; активізувати публікаційну активність НПП, дотримуватись принципів академічної доброчесності, забезпечити подання якісних статей до університетських фахових журналів та внесення цих журналів до наукометричних баз Scopus і/або Web of Science; доопрацювати та підсилити підготовлені проекти НДР на 2023 рік; налагодити співпрацю з бізнесом, розрекламувати наукові послуги кафедр. У міжнародній діяльності – продовжити роботу зі збільшення кількості та підвищення навчальних дисциплін, що їх викладають іноземними мовами, а також чисельності НПП, що мають сертифікат про володіння іноземною мовою не нижче рівня В2, для забезпечення повноцінної міжнародної мобільності за усіма спеціальностями; активізувати роботу із залучення іноземних громадян на навчання в університеті; кожній кафедрі подавати не менше однієї грантової заявки на рік до міжнародних організацій та фондів.

На засіданні декан факультету Інна Савицька вручила університетську відзнаку – дипломом «Заслужений працівник НУБіП України», яким нагороджено старшого лаборанта кафедри фізичного виховання Раїсу Бакланенко; атестати професора: докторові філологічних наук, професорові кафедри журналістики та мовної комунікації Тетяні Семашко та докторові історичних наук, професорові кафедри міжнародних відносин та суспільних наук Сергію Білану.

Члени вченої ради розглянули й інші важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету, зокрема затверджено План роботи вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету на 2023-2024 н.р., який розміщено на сайті факультету.
На завершення Інна Савицька привітала усіх із початком нового навчального року та побажала здоров'я, плідної праці, Перемоги та мирного неба!

 

 

 

 

Світлана Гейко,
секретар Ученої ради гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook