НПП гуманітарно-педагогічного факультету проводять лекційні та практичні заняття на високому професійному рівні, адаптуючись до сучасних кризових реалій

May 5, 2023

Підходить до завершення весняний семестр 2022-2023 навчального року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. У квітні протягом ІІ семестру на гуманітарно-педагогічному факультеті у відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять НПП нашого факультету було заплановано 16 відкритих лекцій та відкритих заняття для студентів різних спеціальностей.

Розпочали квітневий цикл відкритих лекцій НПП кафедри міжнародних відносин і суспільних наук. Було проведено п’ять відкритих лекцій: проф. Шевчуком О.В. з дисципліни «Міжнародні відносини та світова політика» для студентів 3 курсу спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (детальніше тут); доц. Хвіст В.О. з дисципліни «Історія української державності» для студентів 1 курсу спеціальності «Лісове господарство» ННІ лісового та садово-паркового господарства (детальніше тут); проф. Стрілець В.В. з дисципліни «Соціологія» для студентів 1 курсу спеціальності «Публічне управління та адміністрування» ННІ неперервної освіти та туризму (детальніше тут); доц. Шевченко Н.В. для студентів 3 курсу спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технологій» ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження з навчальної дисципліни «Політологія та соціологія» (детальніше тут); проф. Любовець О.М. відкрита лекція була прочитана для студентів 2 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» з навчальної дисципліни «Історія міжнародних відносин (1918-1945)» (детальніше тут).

Викладачами кафедри філософії та міжнародної комунікації було проведено 2 відкриті лекції. Доцент кафедри Олена Лаута прочитала лекцію на тему «Філософія спорту» для студентів 1 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт». А доцент Аліна Супрун провела відкриту лекцію з філософії науки та інноваційного розвитку на 1 курсі ОС «магістр» на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Тема лекції «Етика науки. Проблема відповідальності вченого».

 

На кафедрі психології у квітні відбулася відкрита лекція доцента кафедри психології Олійник О.О. з навчальної дисципліни «Соціальна психологія», для студентів першого курсу спеціальності 053 «Психологія» ОС «Бакалавр». Тема лекції: «Відхильна поведінка особистості. Соціальна віктимологія» ( детальніше тут).

14 квітня 2023 року відбулася відкрита інтерактивна лекція професора Сергія Кубіцького з дисципліни «Техніка управлінської діяльності» для магістрів 1 р.н. спеціальності 073 «Менеджмент» освітньої програми «Управління навчальним закладом» денної форми навчання на тему «Техніка мотивації та мотивування педагогів у закладі освіти» (детальніше тут).
«Трансмедійний сторітелінг як синергія жанрів, цифрового контенту та мультимедійних платформ», – такою була заявлена тема відкритої лекції доцента кафедри журналістики та мовної комунікації Наталії Адамчук у рамках вивчення навчальної дисципліни «Кросмедійна журналістика», яка відбулася 26 квітня 2023 року. Студенти 4 курсу та колеги з кафедри в онлайн-режимі не лише прослухали вичерпний теоретичний виклад матеріалу, а й були активно залучені до обговорення теми лекційного заняття (детальніше тут) .

24 Квітня 2023 року відбулося відкрите заняття доцента кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей Сопіги М.О. для бакалаврів Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження, 1 групи, 2 року навчання скороченого терміну, спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» з дисципліни «Іноземна мова» (детальніше тут).

20 квітня 2023 р. відбулося й відкрите практичне заняття асистента кафедри романо-германських мов і перекладу Туріциної О.М. з дисципліни «Практичний курс основної іноземної мови» для студентів 3 курсу спеціальності «Філологія (переклад включно), перша – англійська)». Тема практичного заняття: «Business – Success and Failures».

Підводячи підсумки проведення квітневих відкритих лекцій слід зазначити, що всі відкриті лекції та заняття високо оцінили студенти, викладачі та завідувачі відповідних кафедр. Тож знову констатуємо, НПП гуманітарно-педагогічного факультету проводять лекційні та практичні заняття на високому професійному рівні, адаптуючись до сучасних зовнішніх та внутрішніх реалій.

Гейко С.М.,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації,
відповідальна за здійснення контролю за якістю прочитаних лекцій
від гуманітарно-педагогічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook