Кафедра обліку та оподаткування в очікуванні студентства на навчання в очному форматі

March 2, 2023

 

Згідно з наказом ректора № 897 від 22.11.2022 р. «Про затвердження графіку освітнього процесу на ІІ семестр 2022-2023 навчального року» з 06.03.2023 року студенти 1-го й 4-го курсів та 2-го  курсу скороченого терміну, а також магістри мають розпочати навчання в очному форматі. Тому ректоратом університету було ініційовано перевірку готовності навчальних аудиторій та лабораторій для проведення занять.

1.03.2023 року відбулась перевірка навчально-науково-виробничої лабораторії «Інформаційні технології в бухгалтерському обліку», яка є структурним підрозділом кафедри обліку та оподаткування економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  

 

Для ефективного проведення навчального процесу необхідно, щоб усе технічне обладнання було не лише справним, а й  сучасним. У лабораторії кафедри обліку та оподаткування використовується сучасна комп’ютерна техніка та програмне забезпечення, зокрема програмні продукти – BAS Бухгалтерія, BAS Комплексне управління підприємством, BAS ERP, MASTER: Бухгалтерія, M.E.Doc, BAS Документообіг КОРП та інші.

 

Очолював робочу комісію методист навчально-методичного відділу доцент Володимир Тракай в супроводі декана економічного факультету Анатолія Діброви та його заступників – Володимира Нагорного, Юлії Негоди і Андрія Музиченка.

Завідувач кафедри Любов Гуцаленко та доценти кафедри Володимир Литвиненко і Оксана Ганяйло відповіли на всі питання, що стосувалися готовності кафедри обліку та оподаткування до проведення лекційних, практичних і лабораторних занять.

 

 

 

Було відзначено можливості використання викладачами кафедри обліку та оподаткування усіх наявних на сьогодні технологій візуалізації матеріалу.

 

 

Члени комісії оглянули навчальну лабораторію, супровідні документи  та методичне забезпечення на базі яких здобувачі спеціальності «Облік і оподаткування» та інших економічних спеціальностей вивчають фахові дисципліни, а також проводять роботу у наукових гуртках «Діджитал облік» та «Проблеми методики та організації обліку, контролю та аналізу» за результатами якої виконують наукові роботи для участі у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт та виборюють призові місця.

Навчально-науково-виробнича лабораторія «Інформаційні технології в бухгалтерському обліку» є базою для проведення навчання з підвищення професійної компетентності, яке в умовах сьогодення є корисними як для бухгалтерів-практиків, які мають потребу і бажання підвищити свій рівень кваліфікації, так і початківцям економічних спеціальностей, які прагнуть удосконалити свої знання й хочуть бути затребуваними, знайти цікаву і високооплачувану роботу за фахом.

Адже технології програмних продуктів, зокрема й таких, що використовуються для цілей бухгалтерського обліку і контролю є надзвичайно динамічними. Саме тому, як правило, слухачами курсів є фахівці економічного профілю: бухгалтера, аудитори, економісти, фінансисти та ін., що дозволяє виконувати завдання Програми розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України «Голосіївська ініціатива-2025».

За підсумками проведеної перевірки було підтверджено готовність навчально-науково-виробничої лабораторії «Інформаційні технології в бухгалтерському обліку» до початку навчального процесу в очному форматі.

 

Любов ГУЦАЛЕНКО,

завідувачка кафедри обліку та оподаткування,

Оксана ГАНЯЙЛО,  доцентка кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook