Центр «Водних біоресурсів та аквакультури» зустрічав юних гостей

20 жовтня 2021 року
     На факультеті тваринництва та водних біоресурсів в навчально-науково-виробничому центрі «Водні біоресурси та аквакультура» співробітники кафедри гідробіології та іхтіології із задоволенням проводять екскурсії всім бажаючим: школярам, студентам, викладачам університету та загалом всім, хто цікавиться населенням наших водойм.

     На цей раз до центру завітали учні 6-Г класу гімназії №179 зі своїм класним керівником Макаренко Лідією Сергіївною, які дізнавшись про нього виявили бажання та велику зацікавленість ознайомитися з його роботою та наповненням.

     Екскурсійна програма розпочалася з розповіді учням про різні види риб, включаючи і тих, які занесені до Червоної книги України, а також найдрібніші організми водойм, що слугують кормом для них − зоопланктон, бентос та водорості. Учням цікаво було слухати про екологічні питання, що пов’язані із забрудненням водних екосистем.
     Учні змогли самостійно виловити з ємкостей із водою живих дафній і виготовити препарати для мікроскопії, на яких вони побачили їх рух та бутову тіла. А також їм цікаво було спостерігати за рухами циклопів.

  

  

     Також школярі могли спостерігати процес встановлення статі у живого коропа за допомогою ультразвукової діагностики на апараті УЗД. При цьому рибі не було нанесено жодних ушкоджень.

     Велике захоплення у школярів викликали мешканці навчальної лабораторії «Декоративні гідробіоресурси»: тритон іспанський, ропуха щитоголова, цихлазома чорнополоса, райдужниця неонова, гупі, золота рибка, гігантська прісноводна креветка, коропи «Кої» тощо. Багато учнів «потоваришували» з маїсовим полозом, отримавши масу задоволення від можливості погладити його та потримати в руках.
     Було дуже приємно, що школярі задавали багато запитань викладачам, особливо тих, які пов’язані з декоративною аквакультурою та акваріумістикою.

     У лабораторії сучасних технологій в аквакультурі школярі ознайомились з роботою штучної аквасистеми з вирощування салату разом з рибою, що має красиву назву аквапоніка. Тут також діти побачили результати модельних дослідів, які проводять аспіранти.

     У лабораторії іхтіології наші юні гості із зацікавленням змогли самостійно провести зважування та вимірювання риб. Після цього учні з великим інтересом розглядали експонати різних видів риб, що були виставлені у демонстраційних шафах та робили селфі з ними. Учні також задавали питання викладачам щодо розведення та вирощування аборигенних видів риб, способу життя риб, їх живлення тощо.

  

     І на завершення школярі відвідали надзвичайно красивий осінній Ботанічний сад НУБіП України. Із зацікавленням розглядали вирізьблені із дерева фігури тварин, особливо вподобали чудернацьких динозаврів.

     Загалом учні були в захваті від екскурсії центром «Водні біоресурси та аквакультура» та ботанічним садом й виявили бажання повернутися з рідними та друзями.

     Висловлюємо вдячність гімназії № 179 за незабутні хвилини спілкування викладачів університету із школярами.

Н. Рудик-Леуська,
в.о. завідувача кафедри гідробіології та іхтіології
М. Хижняк,
доцент кафедри

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook