Викладачі кафедри економічної теорії взяли участь у круглому столі «Зелений енергетичний перехід України як складова боротьби зі зміною клімату»

29 вересня 2021 року
     28 вересня 2021 року викладачі кафедри економічної теорії д.е.н., доцент Бутенко В.М. та к.е.н., доцент Болгарова Н.К. взяли участь у засіданні круглого столу «Зелений енергетичний перехід України як складова боротьби зі зміною клімату».

   Круглий стіл проводився громадською організацією «Агентство з відновлюваної енергетики» спільно з громадською спілкою «Global 100% RE Ukraine» в рамках виконання проєкту «Сприяння переходу України до «зеленої» енергетики», за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

   Головною метою круглого столу є створення суспільного запиту на здійснення «зеленого» енергетичного переходу України до 2050 року у світлі Європейського зеленого курсу шляхом підвищення обізнаності національних та місцевих органів влади, відповідних зацікавлених сторін та широкої громадськості про необхідність та переваги переходу України до принципів «зеленої» енергетики.
   Круглий стіл проводився шляхом поєднання онлайн та офлайн форматів і на ньому були присутні близько 120 учасників.
   Спікерами заходу були Георгій Гелетуха - директор ГО «АВЕ», Ольга Квашук – менеджер Європейської програми Міжнародного Фонду Відродження, Ірина Тихомирова - президент бізнес школи МІМ, Юлія Підкоморна – заступниця міністра енергетики України, Валерій Безус – голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Олександр Тарсенко – керівник експертної групи європейської та євроатлантичної інтеграції Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міненерго, Андрій Конеченков - голова правління Української Вітроенергетичної Асоціації, Артем Семенишин - виконавчий директор «Асоціації сонячної енергетики України», Кирило Томляк - менеджер програми ЄБРР «Сталі інновації в ланцюжку створення вартості в біоенергетиці» та інші.

   На круглому столі було обговорено можливості, проблеми та виклики зеленого енергетичного переходу за участю всіх учасників процесу: національних та місцевих органів влади, територіальних громад, бізнесу та експертів.

   Подібні заходи сприяють покращеному сприйняттю цільовими групами та зацікавленими сторонами переходу до зеленої енергетики України; підвищенню обізнаності та розуміння необхідності та переваг переходу України до зеленої енергії широкою громадськістю у світлі Європейського зеленого курсу, що дозволить створити підґрунтя для подальшої роботи з впровадження проектів на базі ВДЕ в Україні.

Віра Бутенко,
доцент кафедри економічної теорії

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook