ІХ Міжнародна науково-практична конференція «Ветеринарні препарати: розробка, контроль якості та застосування": професор Володимир Духницький та доцент Ірина Деркач презентували наукові здобутки

26 вересня 2021 року

Науково-педагогічні працівники кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії професор Володимир Духницький та доцент Ірина Деркач взяли участь у ІХ Міжнародній науково-практичній конференції «Ветеринарні препарати: розробка, контроль якості та застосування", яка відбулася 19-22 вересня у м. Львів у рамках Всеукраїнської конференції наукових дослідників. Організатором заходу вже традиційно був Державний науково-дослідний контрольний інститут ветеринарних препаратів.

Перший день конференції був присвячений панельній дискусіії «Нове у законодавстві України щодо ветеринарних препаратів та кормових добавок». До неї залучились представники Міністерства економіки України, Держпродспоживслужби України, Національної академії аграрних наук України, Європейської бізнес-асоціації, Української асоціації виробників і дистриб’юторів ветеринарних препаратів і кормових добавок, ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок, Державного науково-контрольного інстиутуту інститут біотехнології і штамів мікроорганізмів. Обговорювались питання щодо відповідальності операторів ринку в світлі законів України «Про ветеринарну медицину» та «Про безпечність та гігієну кормів; нових підходів до реєстрації ветеринарних препаратів; оновлення ветеринарного законодавства в Україні (міжнародний погляд); оцінки методів контролювання та ефективності кормових добавок (сучасні вимоги); особливостей реєстрації кормових добавок.
На пленарному засіданні було презентовано низку актуальних та цікавих доповідей: "ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок – 45 років успіху", "Особливості ринку ветеринарних препаратів та кормових добавок в Україні" (Коцюмбас І. Я., д. вет. н., професор, академік НААН, директор Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок), "Розробка та виробництво вакцин проти інфекційних хвороб тварин в Україні" (Головко А. М., д. вет. н., професор, академік НААН, директор ДНКІ біотехнології і штамів мікроорганізмів), "Вивчення можливої ролі тварин як резервуару вірусу SARS-CoV-2" (Ничик С. А., д. вет. н., професор, академік НААН, директор Інституту ветеринарної медицини НААН),  "Вітчизняні протипаразитарні засоби – історія і перспектива" (Березовський А. В., д. вет. н., професор, ТОВ «Бровафарма») . Іноземними учасниками були професор, директор Національного ветеринарного інституту Krzysztof Nіemczuk, професор Університету Марія Кюрі-Склодовська Piotr Dobrowolski (Пулави, Польща), професор Природничого Університету Siemowit Muszyński (Люблін, Польща).

Національний університет біоресурсів і природокористування України також засвідчив високий рівень науково-дослідної діяльності. Професором Володимиром Духницьким та доцентом Іриною Деркач було презентовано основні результати НДР №110/12-пр-2019 «Наукове обґрунтування та cтворення лікарських засобів на основі феруму (IV) для ветеринарної медицини", яка виконується в університеті впродовж 2019-2021 рр. Доповідь на тему "Протианемічна ефективність клатрохелату Феруму (IV)" викликала неабияке зацікавлення присутніх, до обговорення залучилися як відомі вчені-фармакологи, так і молоді науковці.

    

    

    

Доповідач Ірина Деркач дала вичерпні відповіді на поставлені питання та люб'язно запросила до співпраці.
Проведена конференція сприяла обміну наукового та практичного досвіду з сучасних пріоритетних напрямків ветеринарної фармакології та налагодженню співпраці між науковцями.

Вадим Іщенко,
завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook