Юриспруденція від теорії до практики очима випускника юридичного факультету 2008 року

14 вересня 2021 року

 

Обравши фах юриста, мабуть кожен студент задається питанням: як досягти успіху на правничому полі, адже дорога до успіху довга та терниста. Для того, щоб скоротити її для судента-першокурсника, доцентка кафедри теорії та історії держави і права Ірина Єрмоленко 13 вересня 2021 року запросила відомого в Україні адвоката, кандидата юридичних наук Андрія Тригуба, випускника юридичного факультету нашого університету 2008 року.

 

Маючи за плечима фактично десятилітній практичний досвід в юриспруденції, Андрій Тригуб  під час зустрічі зі студентами поділився актуальними правилами успіху в адвокатській діяльності на прикладі конкретних справ. Свою лекцію він розпочав  із запитання: чи пов’язані теорія і практика між собою? Жваві відповіді та аргументація студентів були різними, але більшість першокурсників все ж таки вбачають цей взаємозв’язок у «вірному тлумаченні нормативно-правових актів під час надання юридичних консультацій». Але вміння тлумачення – теж частина правової теорії.

 

Підкреслюючи це, Тригуб  Андрій у ході дискусії зазначив, що теоретичні знання отримані під час навчання в університеті, дають можливість студенту-правнику виробити своєрідний спосіб мислення та спосіб формування думки, але для цього, крім умов,  які створює навчальний заклад, потрібна ще й внутрішня мотивація кожного студента. Досягнути цього можливо, якщо поєднати теоретичні знання, отримані під час аудиторних занять, з активною участю студентів у наукових конференціях, адже написання тез доповідей формує уміння логічно викладати свої думки.  

Отримали студенти-правники і п’ять практичних порад щодо ефективного навчання від адвоката Андрія Тригуба:

1) прикладайте зусилля під час навчання щодня, не нехтуйте теорією;

2) створюйте свою електронну бібліотеку;

3) зараз заглиблюйтесь у професійне практичне середовище з напрямів, які Вас цікавлять;

4) шукайте і беріть участь в онлайн заходах (круглі столи, конференції);

5) будьте комунікабельними, активно спілкуйтеся зі студентами інших навчальних закладів.

Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері, студенти-першокурсники активно задавали  питання та отримували високо професійні відповіді на них.

 

Адміністрація юридичного факультету щиро вдячна Андрію Тригубу за проведену фахово-орієнтаційну зустріч зі студентами і за надання практичних порад щодо якісного опанування професії юриста.

 

Ірина Єрмоленко,

доцентка кафедри теорії та історії держави і права.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook