Ректорат: більше шести тисяч студентів приступили до очного навчання

25 серпня 2021 року
    25 серпня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Головні акценти цього тижня – початок очного навчання для студентів першого та другого курсу бакалаврату та першого курсу магістратури і серпневе засідання вченої ради.

    Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про посилення роботи Оперативного штабу, активізацію інформаційної кампанії з протидії поширенню ГРВІ, в тому числі коронавірусної хвороби, моніторинг забезпеченості гуртожитків та навчальних корпусів миючими та дезінфікуючими засобами. Триває набір до аспірантури, наразі маємо 71 подану заяву і це можна ще зробити до 27 серпня включно. Протягом тижня увага приділятиметься першокурсникам, їхній адаптації до студентського життя, організації побуту в гуртожитках.

    Учений секретар Оксана Барановська проінформував про готовність проекту рішення вченої ради – його текст для ознайомлення та внесення пропозицій буде сьогодні оприлюднений на офіційному сайті університету.

    Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк закцентував на нараді з керівниками та головними бухгалтерами навчально-дослідних господарств щодо фінансово-економічної діяльності за минулий місяць, розробку ними та презентацію планів діяльності на найближчі п’ять років. Триває підготовка до відкриття оновлених лабораторій до засідання вченої ради університету.

   Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук запевнив у наявності доступу першокурсників до університетської мережі та інтернету, електронних навчальних ресурсів. Також з сьогоднішнього дня у повноцінному форматі працюватимуть їдальні та буфети служби закладів харчування університету, звісно ж, з дотриманням усіх карантинних вимог. Найближчим часом заплановані засідання Вишеградської асоціації університетів, ради ректорів ICA, де буде забезпечена участь НУБіП України. Також проректор закцентував на стані сплати комунальних послуг – цифри говорять про невідворотність жорсткої економії.

    Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про перебіг ремонтів.

    Завершено душову в гуртожитку №2, за 2-3 дні також буд завершена душова в гуртожитку №4. Велика увага приділяється спортивному комплексу, лабораторіям.

    Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук завважив, що сьогодні до очного навчання приступили 6112 студентів – перший та другий курс бакалаврату та першого курсу магістратури. Заняття для них проходять за спеціальним розкладом, пріоритет віддано практичним та лабораторним заняттям. Приймальна комісія здійснює набір на програми другої вищої освіти. Навчальний відділ контролює стан проплати студентами участі в спеціальній сесії ЄВІ.

    Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – контролювати початок навчального семестру, проводити моніторинг відвідуваності та дотримання розкладу, здійснити необхідні кроки з організації дистанційного навчання, запланувати нараду з керівниками відокремлених структурних підрозділів. Сергію Кваші – підтримувати лад в гуртожитках, надавати допомогу з адаптації життя в столиці та організації побуду, контролювати санітарно-епідеміологічну ситуацію, провести Школу першокурсника та внести пропозиції щодо дрескоду в університеті. Вадиму Ткачуку – забезпечити першокурсників доступом до інтернету в навчальних корпусах та гуртожитках, провести нараду зі стану оформлення земель університету. Вадиму Кондратюку – сформувати перелік та сценарій презентації оновлених лабораторій до засідання вченої ради та Дня знань. Валерію Іщенку – забезпечити необхідну кількість миючих та дезінфікуючих засобів.

    Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook