Дієва та корисна практика з бджільництва

5 серпня 2021 року
     Усвідомлюючи свою місію, співробітники кафедри конярства і бджільництва готують соціально-відповідальних висококваліфікованих фахівців. Це можливе завдяки належній матеріально-технічній базі та підтримці ініціатив та планів співробітників на рівні ректора та декана. Особливу увагу приділяємо всім видам практичної підготовки.

     Під час проходження виробничої практики на базі Голосіївської навчально-дослідної пасіки студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів мали можливість ознайомитися з правилами огляду бджолиних сімей та технологією одержання продукції від них.

 

     Поряд із цим студенти опанували методику з визначення чистопородності бджіл. З цією метою вони препарували крила у відібраних зразків бджіл. Після цього, за допомогою комп’ютерної програми МОРФО XL, здійснювали розставляння точок у визначених місцях крила для проведення промірів та порівняння їх із стандартом породи.

     З метою одержання додаткової кількості товарного меду, бджолині сім’ї рекомендується підвозити до медоносів.

     За період практики студенти мали можливість прийняти участь у реальній підготовці бджолиних сімей до перевезення та допомогти співробітникам кафедри у цій важливій і нелегкій роботі, результатом якої є одержання якісної товарної продукції бджільництва.

Ігор Головецький,
доцент кафедри конярства і бджільництва

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook