У лісах Полтавської області 5 клас пожежної небезпеки за умов погоди

30 липня 2021 року
Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства

На переважній частині Полтавської області встановлений 5 клас (найвищий рівень) пожежної небезпеки, лише на заході області залишається 4 клас (високий).

Про це повідомили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні обговорили заходи щодо запобігання і протидії масовим пожежам у лісах, на торфовищах і сільгоспугіддях у літній період. За інформацією Полтавського обласного центру з гідрометеорології, нині на переважній частині Полтавщини встановлений 5 клас пожежної небезпеки, лише на заході області залишається 4-ий. Також додав, що в найближчі дні короткочасні дощі, які очікуються в регіоні, не вплинуть на зменшення класу.

Відповідно до протокольного рішення регіональної комісії від 12 липня, у зв’язку зі встановленим 5 класом пожежної небезпеки, на території Полтавщини встановлене обмеження щодо відвідування і проїзду транспортних засобів у лісових масивах до покращення ситуації. У лісових масивах створено понад 2 тисячі кілометрів і проведено догляд за вже існуючими понад 17 тисячами кілометрів мінералізованих смуг. Для нагляду за пожежною ситуацією встановлені й модернізовані 26 телевізійних систем раннього виявлення лісових пожеж. Також створені рейдові групи, які проводять патрулювання лісових масивів.

 

Джерело: Полтавське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://www.upravles.gov.ua/press/novini-upravlinnya/1627531621

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook