У турецькій Анталії спалахнули масштабні лісові пожежі: влада почала евакуацію населення, десятки потерпілих

29 липня 2021 року
Відкритий ліс

У турецькій провінції Анталія після кількох днів аномальної спеки спалахнули масштабні лісові пожежі. Понад 50 людей постраждали. Через стихію місцева влада вирішила евакуювати частину населення.

Про це повідомляють турецькі видання Hurriyet та Anadolu.

Епіцентр пожежі розташований поблизу міста Манавгат. Окрім спеки, ще однією причиною поширення вогню є сильний вітер. Ситуацію також ускладнює те, що полум’я спалахнуло у чотирьох різних місцях.

Вогонь уже встиг сягнути житлових районів — через це багато будинків згоріли. Влада вирішила розпочати евакуацію місцевих мешканців. Так, один із районів Манавгату вже покинули жителі чотирьох кварталів.

Міністр сільського та лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі повідомив, що внаслідок пожеж постраждали щонайменше 53 людини. Речниця консульства України в Туреччині Ганна Шмик нам у коментарі уточнила, що українців серед потерпілих чи евакуйованих наразі немає.

Для боротьби зі стихією в регіон відправили літак, 19 гелікоптерів і 103 пожежні машини з 412 пожежниками. Однак навіть цього виявилося недостатньо: влада визнала, що зусилля поки що є марними.

У мерії Манавгату повідомили, що пожежа є більш активною у віддалених від узбережжя місцях, тому курортам полум’я наразі не загрожує.

Зазначимо, що напередодні, 27 липня, лісові пожежі спалахнули також в іншій середземноморській турецькій провінції — Мугла. І хоча загоряння вже вдалось узяти під контроль, один із пожежників загинув. Серед українців потерпілих немає.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/173660/

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook