Лісівники виявили та допомогли погасили пожежу у масивах приватного користувача

18 липня 2021 року
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства

Помітили займання сьогодні, 16 липня, близько 15 години працівники лісової охорони державного підприємства «Колківське лісове господарство» з допомогою камер відеоспостереження.

Спалахнув вогонь у масивах Ківерцівського НПП «Цуманська пуща», що в зоні відповідальності СГВК «Полісся», яке не належить до сфери управління Волинського ОУЛМГ. Займання виникло на території між населеними пунктами Омельне та Мар’янівка Луцького р-ну.

На місце оперативно було направлено 4 пожежні автомобілі – місцевих підрозділів ДСНС та ДП «Колківське ЛГ». До гасіння було залучено 2 трактори, працювали понад 20 людей. Цього разу спільними зусиллями загоряння вдалося швидко локалізувати. Вигоріло в межах півтора гектара, де пройшлася низова пожежа.

Цей випадок – приклад оперативної роботи лісівників, рятувальників та громади. Адже у таких ситуаціях не може бути поділу на межі відповідальності. Лісівники Волині завжди долучаються до гасіння пожеж в екосистемах, незважаючи на зону діяльності.

Принагідно застерігаємо всіх громадян: утримується спекотна погода – будьте обережними з вогнем. Не залишайтеся байдужими, якщо виявили навіть найменше загоряння. Повідомляйте за номером «101» чи працівників державної лісової охорони.

 

Джерело: Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://lisvolyn.gov.ua/?p=55979

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook