Вступ 2021: маємо дванадцять тисяч заяв від вступників!

18 липня 2021 року

 І їхня кількість з кожною годиною збільшується, незважаючи на вихідний день, коментує показник відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. Сьогодні – своєрідний екватор подання заяв на вступ до бакалаврату. Одночасно триває прийом електронних документів до магістратури.

 
Отже, станом на сьогодні приймальна комісія отримала понад 12 тисяч заяв. Нагадаємо, минулого року за всю вступну кампанію надійшло майже 15 тисяч заяв на вступ. 
 
Заяви будуть прийматися ще п'ять днів і прогнозуємо, що їхня загальна кількість сягне 20 тисяч!
 
Бакалаврат. Першим пріоритетом навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України обрали 1367. 5037 абітурієнтів бажають навчатися за державним замовленням (тобто маємо конкурс!). 3530 – подали документів на навчання за контрактом. Серед вступників на базі дипломів молодшого спеціаліста - 31 відмінників навчання.
 
Цього року найбільшим попитом користуються спеціальності: агрономія, журналістика, ветеринарна медицина, право, агроінженерія, готельно-ресторанна справа, технології переробки продукції тваринництва, менеджмент. 
 
Магістратура. На денну та заочну форми навчання подано понад 1000 заяв. Це дещо нижчі показники до минулого року і пояснюється це запровадженням складання єдиного вступного іспиту для усіх спеціальностей. Найбільшим попитом користуються – педагогіка вищої школи, фінанси і кредит, право, екологічний контроль і аудит, інформаційні управляючі системи і технології, електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, геодезія та землеустрій, агрономія, технологія виробництва та переробки продукції тваринництва. Більше ста заяв подали випускники бакалаврату інших закладів вищої освіти.
 
Прийом електронних заяв за освітніми ступенями бакалавра та магістра триває. 
 
Денис Рудень
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook