Ще раз про дистанційне навчання та гарячу воду в гуртожитках

26 травня 2021 року
     Ректорат університету отримує звернення окремих студентів, на жаль, анонімні, з приводу доцільності навчання та проведення екзаменаційної сесії в очному форматі. Тому додатково акцентуємо увагу на тому, що «жовта» карантинна зона, у якій наразі перебуває столиця, дозволяє роботу закладів вищої освіти з дотриманням санітарних вимог. Для учасників навчального процесу в нашому університеті вони створені, хоча й трапляються поодинокі випадки їхнього нехтування. І здебільшого це відповідальність особисто кожного перед собою та перед своїми колегами. Що ж стосується бажання чи небажання навчатися очно, то на офіційному сайті було проведене опитування, за результатами якого 86,5% висловилися за очний та змішаний формати навчання і складання екзаменаційної сесії.
 
     Численні ж зустрічі, діалоги, розмови зі студентством на всіх рівнях свідчать про підтримку такого графіку. Студенти навіть наголошують, що два тижні інтенсивного очного навчання з акцентом на практичні і лабораторні роботи дали більше умінь і навичок, ніж місяці дистанційного. Зрештою, вважаємо цю тему вичерпаною, і надалі робитимемо все задля забезпечення якісного освітнього процесу.
 

Щодо забезпечення гуртожитків гарячою водою

 
     За інформацією проректора з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерія Іщенка, директора студентського містечка Сергія Стецюка, в гуртожитках відсутнє гаряче водопостачання виключно з вини київської міської влади. До того ж, гаряча вода відсутня не тільки в гуртожитках, а й в усьому мікрорайоні! Неодноразові звернення ректорату, Студентської організації, студентських рад гуртожитків до керівництва міста результатів не дали.
 
     Тому з ініціативи ректора Станіслава Ніколаєнка за підтримки благодійників, роботодавців та навчально-дослідних господарств в кожному гуртожитку встановлені електричні бойлери для підігріву води. Усім зрозуміло, що вони не можуть повноцінно замінити централізоване гаряче водопостачання, але допоможуть студентам перечекати ці незручності. Тому завдання завідувачів гуртожитків, студентського самоврядування – спільно скласти такий графік, щоб всі мали змогу користуватися гарячою водою. І, можливо, найголовніше – контролювати його дотримання.
  
 
     До речі, легко перевірити, що в гуртожитках інших університетів, які знаходяться поруч, також немає гарячої води, але й бойлерів там немає! Тож потрібно ощадливо використовувати енергоресурси і воду, цінувати турботу старших. При цьому мова про економію не йде! І не слід наводити тінь на плетінь. Тому закликаємо цінувати можливості, поважати один одного і демонструвати високий рівень свідомості та самоорганізації.
 
Денис Рудень,

керівник прес-служби 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook