Практичне навчання – важлива складова освітнього процесу студентів факультету харчових технологій

9 травня 2021 року

           Практичне навчання – важлива складова освітнього процесу, яка дає студентам можливість узагальнити теоретичні знання та отримати певні практичні навички.

Дякуючи міжнародному відділу університету та факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, частинка нашої дружньої факультетської родини мала змогу пройти міжнародну практику в Німеччині на підприємстві Аllfein Feinkost GmbH&Co. KG, що знаходиться у місті Цербст.

Невеличке мальовниче місто із 22 тис населення і цікавою історією стало для нас за 3 місяці перебування наче рідним.

   

   

Підприємство, на якому ми проходили стажування, спеціалізується на виробництві напівфабрикатів з м’яса птиці. Даний завод входить до групи компаній Wiesenhof, яка є однією з провідних на німецькому ринку.

Ми були залучені майже у всі виробничі процеси: від підготовки м’яса перед подрібненням до пакування вже готової замороженої продукції. Були  учасниками процесу виготовлення шніцелів, кордон блю, нагетсів, котлет у різних видах паніровки, шматочків філе у сосусі. Цікавим є те, що завод намагається задовольнити попит споживачів на екологічні та етичні продукти харчування, тому в асортименті присутні також веганські вироби.

      

Для мене, як для студентки, яка навчається на освітньому напрямі «Якість, стандартизація, сертифікація», цікаво було дізнатись про заходи, що здійснюються задля забезпечення безпечності харчових продуктів на усіх етапах виробництва. Ми спостерігали за технологічними операціями та порівнювали умови виробництва з українськими підприємствами, на яких ми проходили практичне навчання раніше.

Підприємство дотримується санітарних вимог, щодня чистий робочий одяг працівників, постійний контроль за зовнішнім виглядом та гігієною рук, обмежений доступ до окремих цехів, сировина та готова продукція не перетинаються, в кінці робочого дня миття та дезінфекція обладнання.

Окрім українських студентів, на заводі працює багато представників інших національностей, більшість з яких допомагали нам освоїтись, навчитись користуватись обладнанням та виконувати поставлену роботу швидко та якісно.

Міжнародна практика – це не тільки можливість отримати нові знання, а й багато емоцій та вражень. Попри карантинні заходи, яких у Німеччині дотримуються досить суворо, ми мали можливість відвідати декілька відомих міст.

Нашою першою та найочікуванішою поїздкою була подорож до столиці –  Берліну. Ми були приємно вражені красою та чистотою міста та його розмірами. Мали змогу побачити Бранденбурзькі ворота, Рейхстаг, Берлінську стіну, відомий меморіал пам'яті жертв Голокосту, прогулятись містом і отримати приємні спогади на все життя.

   

Наступним було старовинне місто Магдебург. Ми були захоплені величністю Магдебурзького собору та оригінальністю деяких будівель. Також мали змогу погуляти мальовничими містами Лейпцигом та Вольсбургом.

   

Не всі університети дають можливість своїм студентам проходити практику за кордоном, тому ми безмежно вдячні нашому НУБіП України за ці 3 місяці стажування, які відкрили для нас багато нової інформації, дали змогу отримувати хорошу заробітну плату і подорожувати.

А усім студентам факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК раджу не боятись такої далекої і довгої поїздки, а обов’язково скористатись цим шансом. Студентські роки промайнуть швидко, а набутий досвід та позитивні враження залишаться з вами на все життя.

Інна Грібова,
студентка 1-го року магістратури

кафедри стандартизації та сертифікації с/г продукції

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook