Якість освітнього процесу очима першокурсників і магістрів факультету землевпорядкування

21 квітня 2021 року
     З метою підвищення якості освітніх програм ОС «Бакалавр» та «Магістр» спеціальності 193 Геодезія та землеустрій та врахування думки здобувачів освіти, деканатом факультету землевпорядкування організовано проведення анонімного анкетування студентів ОС «Бакалавр» (1 курс) та ОС «Магістр». Роботу з організації опитування було доручено провести члену робочої групи з контролю за якістю навчання в НУБіП України, доценту кафедри управління земельними ресурсами Руслану Тихенку.

     Результати анкетування засвідчили, що більшість здобувачів освіти задоволені якістю підготовки за обраною ними освітньою програмою, а їхні очікування збігаються з реаліями підготовки. Аналіз показав, що на факультеті землевпорядкування забезпечена близька до оптимальної кількість навчальних дисциплін, що викладається протягом одного семестру, а часу, відведеного на вивчення теоретичного матеріалу під час лекційних занять, більш ніж достатньо з переважної більшості навчальних дисциплін.


     Якість дистанційного навчання повною мірою задовольняє майже 70% першокурсників і 60% магістрів. Крім того, більшість студентів відмітили, що розклад занять складено раціонально – 78% ОС «Бакалавр» (1 курс) і 65% ОС «Магістр».

     Разом з тим, результати анкетування переконують, що є над чим працювати як деканату, так і завідувачам кафедр і наставникам академічних груп. Зокрема, тільки 16% першокурсників та 45% магістрів знають про існування в Університеті уповноваженої особи з питань запобігання та виявлення корупції, куди можна повідомляти про всі випадки нестатутних відносин. Крім того, є окремі викладачі, що читають на І курсі, яким необхідно працювати над якістю надання послуг, подання навчального матеріалу та поведінкою по відношенню до студентів.

     Результати анкетування доведені до керівників відповідних кафедр, а також будуть розглянуті на квітневому засіданні вченої ради факультету  з обов’язковим їхнім обговоренням та прийняттям рішень щодо покращення освітнього процесу та вдосконалення освітніх програм ОС «Бакалавр» та «Магістр» спеціальності 193 Геодезія та землеустрій.

 

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook