На базі лабораторії «AGMEMOD» кафедри глобальної економіки відбулася гостьова лекція із участю стейкхолдерів спеціальності 051 «Економіка» ОПП «Прикладна економіка»

9 березня 2021 року
НУБіП України

   4 березня 2021 року на кафедру глобальної економіки був запрошений гостьовий лектор, директор бюджетної установи «Методично-технологічний центр з аквакультури» Державного агентства рибного господарства України Шарило Юрій Євгенійович, який зі студентами ОС «Магістр» економічного факультету ОПП «Прикладна економіка» і факультету тваринництва та водних біоресурсів» обговорив питання формування попиту і пропозиції на різні види агропродовольчої продукції, зокрема риби та рибопродуктів та удосконалення організаційно-економічного механізму регулювання розвитку галузі.

   На цій зустрічі Юрій Шарило поділився із студентами результатами досліджень, проведеними Методично-технологічним центром з аквакультури і вивченням досвіду Польщі про рівень цін на рибу, якість та асортимент, господарств, які вирощують товарну рибу і яку, статистику країн Європейського Союзу за вирощування основних промислових видів риб.
   Лектор показав деякі господарства в практичній роботі і більш детально розповів про організаційно-економічний механізм регулювання розвитку галузі рибного господарства в цій країні.

   Також було обговорено питання подальшого розвитку глобального ринку риби і роль України на ньому, з урахуванням можливого застосування досвіду польських колег у здійсненні виробничої діяльності та управління галуззю.

   І як зазначила завідувач кафедри глобальної економіки д.е.н. проф. Наталія Вдовенко: «тільки запровадження європейських стандартів, достатнє інвестування, налагоджені шляхи реалізації, розвиток територій та соціальної сфери, стабільне кадрове забезпечення, ліберальні ринкові умови оптимізація сектору аквакультури та ефективна державна політика у науковому секторі дасть можливість нашій країні зайняти достойні позиції на ринку агропродовольчої продукції у світі».

Завідувач кафедри глобальної економіки
Вдовенко Н. М.
Завідувач навчально-наукової
лабораторії «AGMEMOD» Яцун А. Г.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook