Ірпінський фаховий коледж відчинив двері для майбутніх абітурієнтів

1 березня 2021 року
     Звичайно, сьогодні важко кого здивувати таким заходом як День відкритих дверей у закладі освіти, та все ж всі розуміють, що кращої нагоди аби привернути увагу з боку абітурієнтів, напевно, немає. Востаннє такий захід у коледжі відбувся в онлайн-режимі, а 27 лютого, враховуючи вимоги до жовтого рівня епідемічної небезпеки, захід проводився безпосередньо в коледжі.

     Після майже річної перерви, опустілої території та тиші в коридорах, було надзвичайно приємно зустрічати майбутніх абітурієнтів. Майже 70 випускників 9-х та 11-х класів з Приірпіння, Київщини та Житомирської областей завітали до коледжу. А враховуючи, що багато хто приїхав з батьками або навіть бабусями/дідусями чи молодшими братами/сестрами, та щоб уникнути скупчення людей, довелося всіх гостей поділити на 5 груп і почергово відвідувати локації з профорієнтації.

     А в цьому питанні кожна циклова комісія намагалася якнайкраще представити абітурієнтам спеціальності, за якими коледж готує фахівців. Чи не найдовше затримувалися майбутні абітурієнти в навчальній лабораторії комп’ютерних мереж. Тут викладач Олександр Ясінський представив майбутнім абітурієнтам спеціальність «Комп’ютерна інженерія», розроблені студентами під час навчальних практик пристрої – стрічку на платформі Arduino та радар, а також катушку Тесла і готові пристрої й тестери, які студенти використовують під час виконання навчальних проєктів тощо. Також абітурієнти мали змогу побачити як працює 3D принтер.

     Голова циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін Світлана Іванова ознайомила гостей з освітньо-професійними програмами зі спеціальностей «Економіка», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», провела пізнавальну вікторину з фінансової грамотності з використанням інтерактивного сервісу Kahoot.

     Ще одною цікавою локацією виявились навчальні лабораторії та спеціалізовані кабінети зі спеціальностей «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та «Харчові технології». Голова циклової комісії маркетингу та торгівлі Ірина Вінник привернула увагу майбутніх вступників інформаційним маркетинг-боксом, за допомогою якого можна було дізнатися про основні терміни, направлення маркетингу, а також перспективні напрями маркетингової діяльності. Достатньо було зчитати QR code зі свого пристрою на картках різного кольору.

     Також Ірина Володимирівна розповіла про Інтернет-трейдинг, бізнес-моделі: B2B (Business-to-Business) – «Бізнес для бізнесу»; В2C (Business-to-Customer) – «Бізнес для споживачів»; B2G (Business-to-Government) – «Бізнес для влади» та акцентувала увагу присутніх, що торгівля є найменш вразливою сферою діяльності за умов надзвичайних ситуацій, як от ситуація з covid-19.
     Завідувач навчальної лабораторії дослідження якості продукції, кандидат сільськогосподарських наук Микола Поцілуйко провів майстер-клас з визначення якості меду за допомогою експрес-методів, а завідувач навчальної лабораторії торговельно-технологічного обладнання Олена Ковтун продемонструвала принцип дії сучасних касових апаратів РРО, електронних вагів, ознайомила з прикладними програмами в торгівлі.

     Також гості Дня відкритих дверей мали можливість побувати в гуртожитку, спортивній та тренажерній залах, актовій залі, їдальні, бібліотеці, оглянути територію коледжу.

     На завершення Дня відкритих дверей відбулася зустріч з адміністрацією коледжу.

     Директорка коледжу Наталія Ільченко зазначила, що Ірпінський фаховий коледж входить до структури Національного університету біоресурсів та природокористування України. Наталія Володимирівна розповіла про переваги навчання, основні здобутки, традиції, потужний викладацький колектив. Особливу увагу звернула на продовження навчання за бакалаврськими програмами за скороченим терміном в НУБіП України, можливості закордонного стажування, отримання подвійних дипломів.
     Інформацію присутнім на заході щодо вступу до коледжу надала відповідальний секретар приймальної комісії Оксана Погоріла. Вона ознайомила гостей з Правилами прийому до закладу освіти у 2021 році, ліцензійним обсягом, переліком конкурсних предметів, термінами прийому документів. Оксана Іванівна зазначила, що в коледжі діють підготовчі курси, які допоможуть вступникам підготуватися до вступних іспитів.

     До майбутніх абітурієнтів також звернувся практичний психолог коледжу Богдан Когут, який дав поради абітурієнтам та батькам, на що потрібно звернути увагу при виборі майбутньої професії.

     Тож бажаємо усім випускникам шкіл здійснити правильний вибір щодо свого професійного майбутнього!

Оксана Погоріла,
відповідальний секретар приймальної комісії
Ірпінського фахового коледжу

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook