Інформаційно-ресурсне забезпечення освітнього процесу в умовах діджиталізації суспільства: участь у науковій конференції та реалізації практичних кейсів

13 листопада 2020 року
     11 листопада 2020 року з ініціативи Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» МОН України відбулась міжнародна конференція «Інформаційно-ресурсне забезпечення освітнього процесу в умовах діджиталізації суспільства». Співорганізатором цієї конференції виступив Національний університет біоресурсів і природокористування України, а також наші партнери: Інститут інформаційних технологій і засобів навчання Національної академії педагогічних наук України, Університет прикладних наук Вайенштефан-Тріздорф (Німеччина), Вроцлавський природничий університет (Республіка Польща).

     Науково-педагогічні працівники кафедри інформаційних систем і технологій активно долучились до роботи конференції. Під час пленарного засідання (https://youtu.be/tIk7lcOUphQ) декан факультету інформаційних технологій, професор кафедри Олена Глазунова виступила із доповіддю, де репрезентувала досвід НУБіП України щодо ресурсного та інструментального забезпечення навчання в умовах дистанційної освіти.

 

     Доцент кафедри Олена Кузьмінська модерувала секцію, присвячену дослідженню питань проєктування, розробки та методики застосування цифрових освітніх ресурсів, сервісів та середовищ (https://youtu.be/2-ztvXunyws). У якості спікерів, до роботи секції долучились представники НУБіП України, Сумського національного аграрного університету, Університету прикладних наук Вайенштефан-Тріздорф (Німеччина), Вроцлавського природничого університету, Прилуцького агротехнічного коледжу, Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти». Від кафедри інформаційних і дистанційних технологій виступили доценти: Олена Кузьмінська, яка поділилась результатами моніторингового дослідження щодо аналізу потреб і готовності вітчизняних закладів вищої освіти до цифровізації освітніх середовищ та Максим Мокрієв, який представив приклад інформаційно-технічної реалізації організації вибору студентами вибіркової складової навчальної програми, реалізований центром дистанційних технологій навчання факультету інформаційних технологій НУБіП України.

 

     Докладно з матеріалами конференції можна ознайомитись на сайті Державної установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти»: https://nmc-vfpo.com/mizhnarodna-naukovo-praktychna-konferencziya-informaczijno-resursne-zabezpechennya-osvitnogo-proczesu-v-umovah-didzhytalizacziyi-suspilstva/.

     Ми, зі свого боку, готові ділитись досвідом, оскільки в наш час, особливо в умовах пандемії, актуалізується потреба у організації співпраці задля пошуку конкретних рішень та їх оперативного впровадження.

Олена Кузьмінська,
доцент кафедри інформаційних систем і технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook