Студенти-першокурсники ІТ факультету опановують практичні навички з професійно-орієнтованих дисциплін в сучасних лабораторіях

14 жовтня 2020 року
     Студенти 1 курсу повного та скороченого терміну навчання факультету інформаційних технологій активно працюють над виконанням практичних завдань у сучасних та функціональних навчальних лабораторіях факультету.

     Кожна кафедра факультету дбає про свою навчально-лабораторну базу, яка охоплює не лише комп’ютерну техніку, а й різне спеціалізоване, мережне, інструментальне обладнання та програмні віртуальні середовища та сервіси для виконання задач з програмування та розгортання систем. До речі, факультет активно використовує підхід Brig You Own Device. В кожній лабораторії є як обладнані робочі місця для роботи студента, так і місця для під’єднання власного пристрою. Таким чином, студент може використовувати власний, налаштований для роботи пристрій, під’єднувати його до мережі, до іншого стендового обладнання та виконувати практичні завдання.

  

     Протягом 4-х тижнів аудиторного навчання студенти першого курсу усіх спеціальностей виконували лабораторні роботи з архітектури ПК та комп’ютерних мереж в межах вивчення дисципліни «Інформаційні технології». При цьому студенти паралельно проходять навчання за курсом «IT Essentials» академії Cisco, по завершенню якого отримають відповідні сертифікати. Студенти оцінюють працездатність ПК, налаштовують його конфігурацію, визначають параметри, необхідні для виконання поставлених завдань. В межах навчального курсу з програмування студенти опрацьовують навички з алгоритмізації та програмування на мові С. Кейсові практичні завдання виконуються індивідуально та групами. А студенти скороченого терміну навчання з перших занять удосконалюють свої навички з програмування на мовах С++ та С#.

  

     Під час вивчення дисципліни «Технічні засоби передачі інформації» студенти вивчають технології використання мікроконтролерів для передачі інформації. За основу використовується передавач esp8266, студенти мають продемонструвати навички програмування мікроконтролерів відповідно до заданих параметрів. У спеціалізовані й лабораторії комп’ютерних мереж студенти відпрацьовують лабораторні роботи з дисципліни «Технічний захист інформації», зокрема, низка лабораторних робіт присвячена застосуванню мережевих екранів у захисті комп'ютерної мережі, аналізу фільтрації пакетів, розпізнаванню SQL ін'єкцій та реагуванню на інциденти, критичній аналітиці загроз під час проведення атак.

     З перших тижнів роботи студенти налаштовані на професійне освоєння навчальних матеріалів та виконання практичних кейсів, проектних завдань у визначені терміни, а також отримати додаткові ресурси для неформального навчання та вибудовування власної індивідуальної траєкторії навчання.

Волошина Тетяна, Блозва Андрій,
заступники декана факультету ІТ

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook