З нагородами чемпіонату України зі спортивної радіопеленгації повернулися спортсмени НУБіП України

26 серпня 2020 року
м. Коростишів Житомирської області

22 призових місць здобули спортсмени НУБіП України на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації  на середніх дистанціях серед юніорів, дорослих і ветеранів. Змагання пройшли 21-24 серпня 2020 року у лісових масивах навколо міста Коростишів Житомирської області.

У змаганнях серед юніорок виступала Людмила Смик – студентка 2 курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність журналістика, майстер спорту України з радіоспорту, член основного складу національної збірної команди України 2020 року. У перший день змагань на дистанції спринту Людмила в особистому заліку виборола бронзову нагороду, у другий день змагань долаючи класичну дистанцію з пошуку «лис» на діапазоні 144 МГц під шаленою спекою більше 300С Людмила зуміла завоювати 2 місце, і от нарешті у третій день змагань – на класичній дистанції з пошуку «лис» на діапазоні 3,5 МГц Людмилі підкорилася найвища сходинка п’єдесталу – вона стала чемпіонкою України серед юніорок, як в особистому заліку так і в командному заліку разом з подругою по команді Києва Анастасією Бондарчук. На четвертий день змагань – дистанції з радіоорієнтування, яку спортсмени бігли під дощем, сил і технічних навичок вже не вистачило щоб боротися за призові місця. Високі результати на чемпіонатах України так просото не даються, після важких чотириденних змагань повернувшись до Києва дівчата навіть дещо захворіли на нежить.

Людмила на старті першого дня змагань - дистанції спринту.

 

У змаганнях серед чоловічої еліти, по групі Ч20 виступав Федір Карпович – студент 2 курсу факультету інформаційних технологій, який тільки в цьому навчальному році перевівся на навчання до НУБіП України, майстер спорту України з радіоспорту, член основного складу національної збірної команди України 2020 року. Федір – вчорашній юніор, лише починає виступи у найсильнішій чоловічій групі і на цих змаганнях в особистому заліку медалей не завоював, кращий результат – 4 місце на класичній дистанції з пошуку «лис» на діапазоні 144 МГц., проте в командному заліку в складі збірної команди міста Києва зайняв два других і третє місця.


 

У змаганнях серед жіночої еліти, по групі Ж20, перемогу знову святкувала Олександра Пархоменко, заслужений майстер спорту України з радіоспорут,  член основного складу національної збірної команди України 2020 року, яка вже закінчила аспірантуру і є викладачем кафедри комп’ютерних наук факультету інформаційних технологій. В особистому заліку Олександра зайняла 1 місце у змаганнях з радіоорієнтування і 3 місце на дистанції спринту, а в командному заліку киянки вибороли 3 перших і 1 друге місця.


У змаганнях серед ветеранів, по групі Ч60 виступав В’ячеслав Пархоменко – старший викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету, майстер спорту України з  радіоспорут, тренер секції спортивної радіопеленгації університету. Здобуток В'ячеслава - 1 місце на дистанції радіоорієнтування, 3 місця на дистанціях спринту і класичній дистанції на діапазоні 3,5 МГц, в командному заліку команда ветеранів Києва стала першою в усіх чотирьох дисциплінах.


Спортсмени НУБіП України зробили значний внесок і до загальнокомандної перемоги команди міста Києва на цьому чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації.

Вітаємо спортсменів із здобутими нагородами, і бажаємо успішних виступів на чемпіонаті Європи зі спортивного радіоорієнтування 12-20 вересня 2020 року
в м. Приморсько, Болгарія!

 

В’ячеслав Пархоменко,
заступник завідувача  кафедри фізичного виховання зі спортивної роботи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook