Дмитрій Гаврилюк з Хмельниччини: "Планую стати лісівником!"

27 липня 2020 року

- Що вплинуло на вибір спеціальності «Лісове господарство»?
- Мій будинок розташований навпроти лісу. З великими масивами соснових і мішаних лісів. З дитинства моє життя завжди пов’язане з лісом. Мені завжди було цікаво спостерігати за змінами в природі в різні пори року. Ще малим хлопчиком збирав жолуді, каштани і садив. Моя школа єдина серед шкіл міста в лісовому масиві і має екологічне спрямування. Вчителі і учні мають великий досвід проведення природоохоронної роботи. Ми із задоволенням допомагали лісникам саджати дерева, підгодовувати тварин взимку, організовувати шкільні суботники по санітарній очистці лісу. Школа має свою навчально-дослідницьку ділянку, на якій ми проводили навчальні досліди і вирощували рослини. Активно приймали участь у акціях «Зелена планета», «Посади дерево» та багато інших. Це все вплинуло на вибір спеціальності «Лісове господарство».

- Що вплинуло на вибір університету?
- Два роки тому в нашу школу завітали представники НУБІП України і мене зацікавило навчання в цьому закладі. Протягом цього року брав участь в олімпіадах, дивився відеопрезентацію закладу, прочитав в соціальних мережах багато хороших відгуків від студентів, про заклад і викладачів. При вступі буду надавати НУБІП пріоритет. Надіюсь стати його студентом .

- Чого очікуєте від навчання?
- Здобути нові знання і вищу освіту, які допоможуть мені працювати за фахом. Можливо, зможу пройти стажування за кордоном і здобути максимум практики.

- Які маєте захоплення?
- Я дуже люблю спорт і технології. Був гравцем баскетбольної команди, яка брала участь у змаганнях міста і області. Ще захоплююсь заняттями у Шепетівському міському центрі науково-технологічної творчості учнівської молоді. З восьмого класу щорічний переможець у міських та обласних конкурсах захисту науково-дослідницьких, винахідницьких розробок, переможець обласних олімпіад з трудового навчання. Є лауреатом міської та обласної премії «За вагомі досягнення молоді у різних сферах суспільного життя».

- Які мрії на майбутнє?
- Мрію отримати вищу освіту і працювати за спеціальністю в мирній країні з розвиненою економікою.

За матеріалами розмови з Гаврилюком Дмитрієм, 
випускником 11 класу Шепетівської загальноосвітньої школи №8

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook