Навчальні збори майбутніх офіцерів запасу – це не тільки практичні заняття та стрільби

10 липня 2020 року
    Навчання на кафедрі військової підготовки складається не лише з водіння військової техніки, стрільб і занять з тактичної підготовки. Окрім цього, проводяться безліч інших заходів.

    Для початку це, звісно, спорт - запорука здоров’я кожної людини. Наші студенти і викладачі це добре розуміють, тому щоденно зміцнюємо імунітет та значну увагу приділяємо фізичній загартованості. Постійно проходять різноманітні змагання з військово-прикладних видів спорту. А ще - командні види спорту не лише допомагають залишатися у гарній фізичній формі, а й навчають працювати в команді.

 

    Також вміння працювати в команді добре розвиває спільна праця: ремонт техніки, облаштуванні території та її озеленення, проведення профілактичних заходів з дезінсекції. Завдяки цим роботам, буквально на очах відбувається покращення території кафедри після карантину. Крім того, студенти набувають навичок в обслуговуванні штатної техніки.

     Культурний відпочинок та розвиток теж необхідна складова повноцінного розвитку. Наші студенти відвідують ботанічний сад НУБіП, парки, історично-культурні пам’ятки. При бажанні вони можуть приєднатися і до екскурсії релігійними пам’ятками столиці.

     На сьогодні проблема коронавірусу, на превеликий жаль, залишається дуже актуальною. Для запобігання захворюваності серед особового складу на кафедрі щоденно проводиться вимірювання температури, вологе прибирання та дезінфекція приміщень. Наявність у студентів засобів особистого захисту є обов’язковою, як і дотримання правил гігієни. Окрім профілактики захворювання на COVID-19 для надання допомоги при травмах, порізах, сонячних ударах та опіках працює медичний працівник - старший лаборант кафедри Раїса Євтушенко, за що ми їй дуже вдячні.

Анатолій Есаулов,
завідувач кафедри військової підготовки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook