Вивчаємо показники ефективності проєкту разом з майбутніми дипломатами

17 травня 2020 року

    Викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів та природокористування України в рамках викладання дисципліни «Основи бізнес-проєктування» на гуманітарно-педагогічному факультеті вивчають основи розробки проєктів та написання бізнес-плану.

   Так, доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Дєліні Марина Миколаївна, на останньому занятті з даної дисципліни за темою «Фінансовий план та оцінка ризиків проєкту» на спеціальності «Міжнародні відносини» навела приклади розрахунку точки беззбитковості проєкту двома способами: в грошовому та натуральному варіантах.

 

   Крім того, поглиблюючи отриманий на лекції матеріал, викладач разом із студентами розглянув різні можливості розрахунку показників чистої приведеної вартості (NPV), внутрішньої норми доходності (IRR), рентабельності інвестицій (PI) та ін. Студенти побачили, що їх можна розраховувати не лише вручну за формулами, але й за допомогою спеціальних функцій в MS Excel, що значно полегшує процес розрахунку та економить час.

 

 

   Студенти проявили неабиякий інтерес до даної дисципліни, адже вона дає можливість їм поєднати отримані знання зі спеціальності та розвинути власний бізнес. Ще більше корисних практичних інструментів ви можете отримати у нас в магістратурі, навчаючись за спеціальністю «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проєктами».

Якщо Ви бажаєте відкрити власну справу, переповнені ідеями та не знаєте з чого почати, то радо запрошуємо Вас до нас! Ми надамо Вам ключ до реалізації Ваших амбіцій!


Дєліні М.М.,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook