СТУДЕНТИ-ХАРЧОВИКИ ЗНАЮТЬ: ЗДАВ ЗАЛІК З ПРОЦЕСІВ І АПАРАТІВ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ – ПІДГОТОВЛЕНИЙ ДО ВИВЧЕННЯ СПЕЦДИСЦИПЛІН З ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

15 травня 2020 року
НУБіП України
Непомітно підкралась сесія до студентів вищих навчальних закладів. І вислів «Від сесії до сесії живуть студенти весело» в теперішній ситуації, на мій погляд, є недоречним, бо саме зараз події найвеселіші, але водночас і найвідповідальніші.

     Студенти-харчовики ІІ курсу та І курсу скороченого терміну навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, як і всі інші студенти НУБіП України, активно працюють на платформі Elearn NUBiP протягом всього карантинного періоду, і особливо цей процес стає цікавим і захоплюючим у заліковий тиждень. 

    Незважаючи на те, що система часто «підвисає» (це було і раніше при великій кількості студентів, які одночасно заходять в систему), студенти не падають духом і не дають цього робити викладачам. Ми всі разом активно долучаємося до роботи, бо надзвичайно важливо, щоб був зворотній зв’язок між викладачем і кожним студентом.

    Саме тому при здачі заліка з дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв» було організовано відкриття підсумкової атестації з 8.30 годин ранку до 22.00 вечора, щоб усі студенти змогли без проблем пройти тестування і отримати бали, на які заслуговують.

     Хочу відмітити, що на потоці є студенти, які зараз працюють в закладах харчування та такі, що знаходяться на практиці за кордоном. Але це не стає на заваді до сумлінного виконання своїх безпосередніх обов’язків – навчатися і здобувати знання. Деяким із студентів непощастило саме сьогодні, бо поганий інтернет, особливо в сільській місцевості, чи, як на зло, відключили світло. Саме тому для того, щоб ніякі неприємні ситуації не засмучували студентів ми дали їм можливість пройти підсумкову атестацію у зручний для них час. А потім у вайбері поспілкувалися з кожним.

Підсумовуючи цей відповідальний для студентів день, можна сказати, що спільна робота викладачів і студентів при здачі заліку показала, наскільки згуртованими і відповідальними є студенти, не дивлячись на те, що дехто з них зі своїми завантаженими роботами забігали в останній вагон, але при цьому всі виконали поставлене перед ними завдання – здали залік з процесів і і апаратів харчових виробництв завдяки своїй наполегливості та допитливості. А це половина шляху до закріплення знань з спецдисциплін з харчових технологій.
Продовження курсу чекаємо в осінньому семестрі наступного навчального року з надією навчання в лабораторіях і ще більшого поглиблення знань з харчового устаткування. Бо знання – це сила, яка робить життя прекрасним!
 
Марія Жеплінска
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook