Робота кафедри гідробіології та іхтіології у новому формат

26 квітня 2020, 18:44

   Освітній процес на факультеті тваринництва та водних біоресурсів триває, незважаючи на карантин. Усі кафедри факультету перейшли на дистанційну форму навчання, не стала винятком і кафедра гідробіології та іхтіології.

    Вимушений карантин надав більше можливостей для саморозвитку викладачів, які з користю та, головне, продуктивно, планують свій робочий день.

   Перехід на дистанційне навчання не вплинув на якість здобуття знань студентами, які разом із викладачами кафедри гідробіології та іхтіології активно долучились до новітніх технологій та із задоволенням отримують нові знання.

    Використання он-лайн сервісів для навчання студентів та проведення організаційної роботи кафедри стало масовим саме в період карантину, адже дозволяє продовжувати навчальний процес та здійснювати виховну та організаційну роботу.

     На кафедрі, не зважаючи на карантинну ізоляцію, проводяться не лише дистанційні заняття для студентів, а також здійснюються щотижня дистанційні засідання із завідувачем Шевченком Петром Григоровичем та викладачами, де обговорюються нагальні питання.

    Так, на одному з чергових засідань було обговорено ряд питань:

  • про педнавантаження кафедри гідробіології та іхтіології у 2020-2021 н.р., де завідувач кафедри Шевченко П.Г. довів інформацію до відома співробітників про навантаження, було обговорено ряд питань щодо штатного розпису;
  •  стан проведення дистанційного навчання та проблеми з якими стикаються співробітники кафедри під час проведення навчання в online режимі на різних платформах Moodle, Webex, Zoom, Viber, Skype, Google Duo. Кожен з викладачів розповів про свої досягнення та перепони;
  •  план методичного забезпечення дисциплін на 2020-2025 н.рр.;
  •  розгляд звітів НПП по роботі кафедри в умовах дії карантину;
  •  про можливість проведення наукових досліджень в умовах карантину.

     Науковий проект розроблений та поданий науковим керівником член – кор. НАН України, доктором біологічних наук, професором Євтушенком Миколою Юрійовичем «Встановлення особливостей фізіологічного стану риб у різні періоди річного циклу за умов глобального потепління та впливу антропогенних чинників» виграв фінансування від МОНа України. На даний момент, керівник теми разом з відповідальними розробляють методи дослідження в дистанційному стані, та графік проведення досліджень після виходу з карантину.

    Викладачі кафедри гідробіології та іхтіології зазначають, що варто вивчати сучасне програмне забезпечення та вдосконалювати вміння їх використовувати в роботі, тобто бути в тренді та йти у ногу з часом.

     Дистанційна форма навчання збільшує розумове навантаження та не забезпечує живе спілкування викладачів та студентів.

     В умовах самоізоляції та кризи, ми зобов’язані пережити кризу, викликану пандемією COVID-19, зберігши сили та наснагу жити по новому.

Петро Шевченко, Наталія Марценюк,
кафедра гідробіологіїї
та іхтіології

 


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook