Студентський науковий гурток "Біотехнологія у ветеринарній медицині"

Кандидат ветеринарних наук, асистент, керівник гуртка:
Ігнатовська Маріанна Володимирівна

 

Біотехнологія є однією з найбільш перспективних і прогресуючих галузей науково-технічної і промислової діяльності. З її розвитком пов'язано вирішення ряду важливих соціальних, сировинних, продовольчих і екологічних проблем. Досягнутий рівень біотехнології в світі став можливим завдяки розвинутій системі освіти і наукових досліджень. Широкого розвитку набули біотехнологічні дослідження в напрямку ветеринарних проблем. Перспективними є дослідження по одержанню трансгенних тварин, створенню діагностичних систем із застосуванням моноклональних антитіл і рекомбінантних антигенів. Важливим напрямком біотехнології є розробка і виготовлення традиційних вакцинних препаратів і вакцин нового покоління.
Сучасний спеціаліст ветеринарної медицини повинен мати певний світогляд щодо проблем прикладної біотехнології. Досвід розвинутих країн переконливо доводить, що лише наявність критичної маси таких фахівців дозволяє виходити на сучасний рівень вирішення ветеринарних проблем.
Основною метою гуртка “Біотехнологія у ветеринарній медицині” є формування у студентів наукового світогляду відносно біотехнологічних прийомів, створення і застосування діагностичних і лікувальних препаратів, одержання первинних практичних навиків роботи біотехнологічного спрямування.
Гурток  активно веде науково-навчальну роботу з 2007 року. За роки роботи у гуртку працювали понад 70 студентів, які активно приймали та приймають  участь у студентських конференціях різних вузів України, друкують тези та статті у фахових журналах.  Найкращі роботи визначаються грамотами та дипломами. Гуртківці продовжують навчання у магістратурі та аспірантурі кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології.

 

Актив гуртка складають наступні студенти:

п/п

ПІП

Факультет

Курс, група

1.                  

Тюфанова Іванна Олегівна

ветеринарної медицини

2 курс 6 група ОС «Магістр»

2.                  

Шкумат Марина Сергіївна

ветеринарної медицини

2 курс 6 група ОС «Магістр»

3.                  

Самаріна Валерія Олегівна

ветеринарної медицини

2 курс 9 група ОС «Бакалавр»

4.                  

Гаврилюк Назар Дмитрович

ветеринарної медицини

2 курс 9 група ОС «Бакалавр»

5.                  

Книш Юлія Володимирівна

ветеринарної медицини

2 курс 9 група ОС «Бакалавр»

6.                  

Терещук Дар’я Володимирівна

ветеринарної медицини

2 курс 9 група ОС «Бакалавр»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook