Участь співробітників кафедри у Модерованій бесіді: «Ринок землі та місцевий економічний розвиток»

11 лютого 2020, 19:00
Освіторія Хаб (м. Київ, вул. Московська, 2)

 

Взимку, 11 лютого 2020 року, Аспен Інститут Київ провів модеровану бесіду, присвячену питанню запровадження ринку сільськогосподарської землі в державі та проведенню земельної реформи. Ключовим питаннями, які розглядались та обговорювались на зустрічі були: земельна реформа, а саме, які запобіжники передбачені для уникнення монополізації ринку землі, наскільки запропонована модель є збалансованою з точки зору інтересів власників паїв, сільгоспвиробників та місцевих громад, які повноваження отримають об’єднані територіальні громади; вплив реформи на місцевий економічний розвиток; ринок земель с-г. призначення.
У форматі модерованого діалогу основні доповідачі представляли бачення органів державної влади щодо етапів запровадження ринку землі, потенційних можливостей залучення міжнародних інвестицій в аграрну галузь та пов’язані з реформою ризики. Даний захід відвідав старший викладач кафедри управління земельними ресурсами, к.е.н. Колісник Г.М.
Основними доповідачами були: Олексій Мушак, радник Прем’єр-міністра України з економічних питань; Роман Лещенко, уповноважений Президента України із земельних питань; Тарас Висоцький, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.
Бесіда пройшла у  Освіторія Хаб (м. Київ, вул. Московська, 2), усі учасники мали можливість задати питання основним доповідачам. Вона проходила у форматі основної доповіді про бачення доповідачів щодо реалізації земельної реформи. Зустріч відбулась у приємній та позитивній обстановці. Варто зазначити на незмінній позиції представників влади та переважної частини учасників про необхідність запровадження ринку с.-г. земель та процесу децентралізації.
 

 

                                                                       Ст. викл. Колісник Г.М.
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook