Випускник Прилуцької гімназії Максим Касьян обирає НУБіП України через різноманітність природничих спеціальностей

23 січня 2020 року

Мене звати Максим Касьян. Я навчаюсь в 11 класі Прилуцької гімназії №1. Живу в чудовому містечку Прилуки Чернігівської області. Наше місто розташоване на березі мальовничої річки Удай. Мабуть, саме чудові краєвиди і прекрасна природа з дитинства виховали в мені любов до всього живого. Спілкування з тваринами та рослинами – це такий позитив, який гріє серце якнайбільше. Ліси, поля, водойми – це те, де мені завжди комфортно, перебування на природі заспокоює мене, додає сил і приємних емоцій.

– Чому ти обрав саме природничі професії?

Напевно, тому, що я ще з п’ятого класу школи мрію, щоб моя майбутня професія була пов’язана саме з живою природою. Мені запам’яталися два випадки, коли у десятому класі до нашої школи приїжджали психологи, щоб протестувати учнів та допомогти зрозуміти свої здібності та покликання. За результатами тестування обидва рази виявилося, що я «людина природи» і за фахом мені можна бути: ветеринаром, агрономом, лісівником, ландшафтним дизайнером. Саме тоді я ще раз впевнився, що зробив правильний вибір у біологічному напрямі.

– Звідки дізнався про НУБіП України?

Довго вивчали з батьками навчальні заклади, де можна отримати таку освіту. Знайома моєї мами Анжела Дзиба, доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну НУБіП України, з таким захопленням розповідала про свій Університет, про якість підготовки, що навіть моя мама замислилась про здобуття другої вищої освіти за спеціальністю «Садово-паркове господарство», а я так взагалі без сумнівів вирішив вступати до НУБіП України, бо вважаю, що це один з найкращих університетів нашої країни. Всі факультети з біолого-природничим напрямом дуже цікаві, тому,  наполегливо працюю в школі та з репетиторами, глибше вивчаю предмети, з яких буду складати тестування. Дуже хочу успішно скласти ЗНО, отримати атестат, і вступити до НУБІП України. А щоб краще підготуватися до ЗНО, я навіть записався на підготовчі курси в НУБІП України для майбутніх студентів. Мені дуже сподобалась охайна територія університету, вразила краса Ботанічного саду, Студентський сквер – все дуже гарно, це наче оазис серед великого міста.

– Яка твоя мрія і плани на майбутнє, Максим?

Моя мрія – вступити до НУБіП України, мої плани на майбутнє – отримати якісні знання і хорошу професію, бути спеціалістом своєї справи.

 Бажаємо успішного проходження ЗНО і вступу до НУБіП України!

Розмовляли

завідувач кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну

Олена Колесніченко,

доцент кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну
Анжела Дзиба

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook