Екскурсія студентів «Агрокебета»

4 грудня 2019 року

     Солодкі моменти студентського життя в прямому сенсі

     Коли для багатьох студентів аграрних ЗВО предмет «Тваринництво» є нецікавим та взагалі вважається непотрібним, через те, що вони його вивчають по застарілих підручниках та без лабораторних занять. Цього не можна сказати про організацію навчального процесу в НУБіП України. Тут нам проводять цікаві лекції та є можливість працювати безпосередньо з тваринами та комахами, як це є на кафедрі конярства і бджільництва.

     Ми з радістю хочемо поділитись інсайтами з наших пар!

  Дякуючи проф. Сичову Михайлу Юрійовичу, 26-27 листопада 2019 року студенти проекту «Агрокебети» відвідали «Голосіївську навчально-дослідну пасіку» кафедри конярства і бджільництва НУБіП України, яка через декілька років буде святкувати своє 100-річчя та має славну історію!

    Завідувач кафедри, доктор с.-г.н., проф. Повозніков Микола Гаврилович, розповів нам про основні проблеми тваринництва та шляхи їх вирішення. На його переконання, успішного фахівця можна підготувати, як що у нього є можливість щоденного спілкування та догляду за тваринами або комахами. Він знає точки технологічного контролю, йому дозволяється приймати управлінські рішення і бачити їх результат. Всі ці складові ми практично побачили. Це два оглядових вулики (на вулиці та у приміщенні), в яких можна спостерігати за життєдіяльністю бджолиної сім’ї. Нам було показано міні- лінію з відкачки меду та визначення його якості.

    Також ми ознайомились з різними типами вуликів та різного інвентарю.

   Саме на базі НУБіП України, ми мали можливість познайомитись з науковою лабораторією зі штучного введення сперми трутнів  бджолиним маткам, а також з унікальним музеєм медоносних лікарських рослин, де налічується близько 700 видів таких трав.

    Нас вразила та сподобалась методологія професора Повознікова Миколи Гавриловича та його афоризми, такі як: «Кожен Іван – має свій план, у кожного Додіка – своя методика, а у професора Повознікова – комплексна програма підготовки професіонала, виховання патріота для якого завжди буде робота».

    Бджільництво – це неймовірно цікава та унікальна галузь в сільському господарстві, яка дає близько 10 видів продукції, а найбільш корисний  натуральний мед!! А ви з’їдаєте по ложці меду щодня, щоб бути здоровими?

    Студенти проекту «Агрокебети» вдячні за пізнавальну екскурсію та за знайомство з викладачами кафедри, які надихають, мотивують та багаті на безцінні знання і досвід!

Чорна Дарія,

студентка факультету

аграрного менеджменту НУБіП,

менеджер проекту «Агрокебети»

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook