Актуальні питання діяльності відокремлених підрозділів: готовність до екзаменаційних сесій та навчання з дотримання вимог охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту

26 листопада 2019 року
     26 листопада відбулася традиційна нарада керівництва університету з директорами відокремлених підрозділів.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко, відкриваючи нараду, проінформував директорів про витрати на освіту, закладені в Державний бюджет на 2020 рік, звернув увагу на можливі ризики та подальші перспективи для відокремлених підрозділів. Окреслив найголовніші завдання для директорів відокремлених підрозділів по вирішенню нагальних питань, пов’язаних із фінансуванням навчальних закладів, зокрема в частині оплати за комунальні послуги та енергоносії, учасники наради доповіли про стан цих справ та отримали низку доручень ректора для додаткового пошуку шляхів вирішення окремих проблем.

     Потім перейшли до розгляду питань порядку денного. Директори відокремлених підрозділів НУБіП України доповіли про готовність до проходження екзаменаційних сесій у своїх закладах, всі заходи проходять у плановому режимі, запевнили відсутністю суттєвих перешкод, які завадили б успішному завершенню навчального року.

     Наступне питання стосувалося навчання директорів та заступників директорів відокремлених підрозділів із дотримання вимог охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту. Начальник відділу пожежної безпеки Володимир Матросов та начальник штабу цивільного захисту базового закладу Олександр Дерев’янко надали рекомендації щодо дотримання вимог у сфері охорони праці, техногенної і пожежної безпеки та цивільного захисту при експлуатації будівель, озвучили практичні поради керівникам відокремленим підрозділам по окремим питанням.

     Завідувач кафедри охорони праці та інженерії середовища Олександр Войналович звернув увагу на необхідності проведенні відповідних інструктажів, навчання з охорони праці, з надання першої медичної допомоги потерпілим від нещасних випадків і правил поведінки в разі виникнення аварії. Порекомендував директорам відокремлених підрозділів належним чином дотримуватись основних вимог з питань охорони праці, періодично проводити перевірки знань і підвищення кваліфікації передбачено для певних категорій працівників залежно від того, які роботи (за якою професією) вони виконують та які посади обіймають.

     Також на нараді було обговорено ряд поточних питань діяльності відокремлених структурних підрозділів НУБіП України та роздані конкретні доручення за результатами навчання.

Богдан Опальчук,
заступник начальника відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook