132 студенти-землевпорядники вирушили на чотиритижневу навчальну практику з геодезії

3 серпня 2019 року

    На початку цього тижня перший та другий курси факультету землевпорядкування вирушили на навчальну практику з топографії та геодезії, що традиційно проходить на базі ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція» у Дзвінковому. Своїми враженнями, після першого тижня практики, ділиться з читачами студентка першого курсу, керманич однієї із студентських геодезичних бригад Аліна Федорук.

    Звичайно, старші курси нам вже розповідали багато цікавого і заздалегідь підготували новобранців. І ось нещодавно ми самі переконалися в їхніх словах. Територія Дзвінківського навчально-наукового геодезичного полігону розміщена у Дзвінковому, що на Васильківщині. Тут з року в рік тисячі студентів НУБіП України проходять навчальні практики. Комфортабельний гуртожиток, читальна та актова зали, їдальня та велика територія дозволяють чудово провести вільний час.

    Мені як першокурсниці спочатку було важко, адже тут нам доводиться багато працювати, прокидатися спозарання, долати протягом дня багато кілометрів при цьому проводити точні вимірювання, перевіряти їх, виконувати математичну обробку геодезичних вимірів, проводити польовий і камеральний їх контроль. Тепер ми розуміємо, що це Вам «не книжку читати» чи отримувати дані з «методички». Потрохи ми усвідомлюємо, звикаємо і розуміємо свою спеціальність і в чому полягає її зміст.

    У найближчі три тижні нам ще належить багато чого зробити. І це добре, адже виконуючи польові роботи, ми розумієм, що наша спеціальність не така вже й легка проте дуже цікава, а виконувати роботу разом з улюбленою бригадою робить це заняття ще цікавішим. Тут можна знайти підтримку, адже всі ми ще краще познайомились один з одним.

    А всі наші сторіз можна відслідкувати за www.instagram.com/fzv_nubip_/
    Що ж буде далі? Чекаємо з нетерпінням.

Розмовляла Богдана Ярова,
старший викладач кафедри геодезії та картографії

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook