Молоді педагоги Марина Бондаренко та Адріана Литюк – срібні призери ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Професійна освіта»

17 травня 2019 року
     ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Професійна освіта» серед студентів закладів вищої освіти відбувся на базі Української інженерно-педагогічної академії 15-16 травня 2019 р.

     Гуманітарно-педагогічний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування України цього разу представляли студенти випускових спеціальностей кафедри педагогіки Марина Бондаренко та Адріана Литюк.

     Учасників олімпіади гостинно приймали організатори. Ректор Української інженерно-педагогічної академії у м. Харків, член-кореспондент НАПН України Олена Коваленко, вітаючи конкурсантів та педагогів, що їх супроводжували, наголосила на тому, що професійна освіта є пріоритетною сферою в соціально-економічному, духовному і культурному розвитку України, тому надзвичайно важлива роль у системі освіти належить педагогам з професійної освіти. Голова журі, проректор Української інженерно-педагогічної академії, доктор педагогічних наук, професор Микола Лазарєв та члени журі компетентно та справедливо оцінювали виступи учасників.

     У майстерності оволодіння професійною освітою змагались молоді педагоги професійного навчання з усіх педагогічних університетів країни: Національний педагогічний університет імені М.Драгоманова, Київський університет імені Б.Грінченка, Полтавський національний педагогічний університет імені В.Короленка, Уманський державний педагогічний університет імені П.Тичини, Тернопільський національний педагогічний університет імені В.Гнатюка, педагогічні університету Харківщини та інші, загалом 27 учасників. Незважаючи на жорстку конкурентну боротьбу вихованки нашого університету гідно представили педагогічні спеціальності: Марина Бондаренко посіла друге місце в ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади із спеціальності «Професійна освіта», поступившись лише конкурсантці приймаючої сторони з Української інженерно-педагогічної академії. Адріана Литюк також має перемогу в номінації «За вміння творити та навчати».

 

     Олімпіада відбувалася у три тури. Перший був теоретичним. Учасникам потрібно було вирішити тестові завдання. Його мета – визначити глибину, повноту, гнучкість знань конкурсантів із теорії та методики професійної освіти (опрацювання тестових завдань упродовж години). Другий тур – творчий, під час якого конкурсанткам потрібно було розв’язати педагогічні задачі та професійні ситуації. Практичний, третій тур, передбачав попередній розгляд і оцінювання дидактичного проекту та демонстрацію його фрагменту.

     Наші студентки не розгубилися, виконуючи поставлені завдання олімпіади: творчо підходили до їх вирішення. Потрібно сказати, що така висока оцінка роботи Марини і Адріани – це результат наполегливої клопіткої роботи упродовж всього навчання в університеті. Варто подякувати їх науковим керівникам: завідувачу кафедри педагогіки Руслану Васильовичу Сопівнику, доценту Валентині Михайлівні Теслюк; наставникам груп конкурсанток професору Оксані Вікторівні Васюк та доценту Тамарі Іванівні Ковальчук. Окрема подяка супроводжуючому асистенту Павлу Орестовичу Смоляку.

     Кафедра педагогіки та учасниці олімпіади щиро вдячні за організаційну підтримку і допомогу декану гуманітарно-педагогічного факультету Василю Дмитровичу Шинкаруку.

     Від щирого серця вітаємо наших конкурсантів Марину Бондаренко та Адріану Литюк

та бажаємо їм подальших великих звершень і перемог!

О.Кучай,
доцент кафедри педагогіки


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook