USDA - Бріджес Бізнес-форум за участю професора кафедри Туринського В.М.

22 квітня 2019, 11:58

     Професор кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Василь Туринський взяв активну участь у бізнес-форумі з питань сприяння розвитку торгівлі через партнерство бізнесу та держави та прозорості санітарних і фітосанітарних заходів в умовах імплементації договору вільної торгівлі з ЄС, який відбувся 9 квітня 2019 року у м. Київ в рамках спільної ініціативи Міністерства сільського господарства США (USDA) та Аграрного дорадчого центру БРІДЖЕС (BRIDGES).

 

Серед спікерів були представники Міжнародного відділу Міністерства сільського господарства США, Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, Держпродспоживслужби, експерти з США, Польщі, Грузії.

 

В заході взяли участь також представники агробізнес асоціацій та їх активні члени, виробники сільськогосподарської продукції, які бажають або вже експортують свою продукцію, імпортери та експортери агропромислової продукції, трейдери, представники урядових установ, що працюють в сфері імплементації договору вільної торгівлі з ЄС.

 

На бізнес-форумі обговорювались такі питання:

-                     Наближення України до ЄС та взаємодія урядового та приватного сектору щодо процедур подання коментарів стосовно санітарних та фітосанітарних норм країн-членів СОТ, у разі коли дані норми утворюють торгівельні бар’єри.

-                     Інструменти для впровадження послідовних, суттєвих та своєчасних заходів для забезпечення прозорості СФС норм; процедури подання коментарів та їх важливість на прикладі реальної ситуації з імпортом лимонів з Аргентини до США.

Туринський Василь Михайлович,

професор кафедри

 технологій у птахівництві,

 свинарстві та вівчарстві

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook