ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

20 лютого 2019 року

IMG 7559   П'яті роковини кривавих подій під час Революції Гідності, що вшановують цими днями в Україні, увійшли в  історію як найтрагічніші події нашої країни, залиті кров’ю мирних протестуючих, які зібрались на майдані відстоювати гідність,  свободу та волю.

   Серед багатьох жертв майдану того дня був і наш студент Устим Голоднюк. «Той хлопчик в блакитній ООНівській касці» – таким запам’ятала  його країна. Устим був з першого дня на Майдані, починаючи ще з листопадових студентських протестів. У ніч на 30 листопада, коли «беркут» жорстоко розігнав мирних активістів, Устима сильно побили, та це не змусило юнака відмовитись від участі у протестах. Він був бійцем 38 сотні Самооборони Майдану, завжди знаходився у перших рядах на барикадах. Вранці 20 лютого куля снайпера влучила Устимові в голову, пробивши миротворчу каску. За розповідями очевидців, смертельне поранення він отримав, коли намагався відтягнути пораненого із зони обстрілу. 


 

IMG 7538IMG 7464   20 лютого біля меморіальної дошки Героя Небесної Сотні, Героя України Устима Голоднюка зібралися викладачі, студенти інституту та коледжу, представники влади і громадськості, учні та вчителі Бережанських шкіл та жителі міста, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття, людей , які хотіли для нас з вами кращої долі, які понад усе любили нашу Україну, яких довічно називатимуть Небесною Сотнею.

IMG 7439IMG 7459IMG 7445    Пам’яті Героя України Устима Голоднюка та усіх Героїв Небесної Сотні  були присвячені зворушливі вірші, які декламували студенти Леся Пак і Тарас Більський. Кандидат історичних наук доцент кафедри гуманітарних дисциплін  Луговий Б.В. провів історичний екскурс початку подій на майдані та розстрілу Небесної Сотні. Всечесні отці різних конфесій відслужили поминальну панахиду за душі полеглих героїв − янголів у тернових вінках, і всі присутні  згадали у спільній молитві невинно вбитих Героїв Майдану, які поклали свої голови за Україну і за наше майбутнє. 

IMG 7472    До сліз та душевного щему пронизала усіх та мить, коли учасники поминальної панахиди покладали квіти та лампадки до меморіальної дошки Устиму Голоднюку на фронтоні інституту під скорботну мелодію-реквієм «Плине кача». Чистим і світлим полум’ям горіли лампадки, такою ж чистою та світлою повинна бути і пам’ять про героїв, які загинули за свободу і за власну державу. Реквієм завершився вигуками: «Слава Героям!» та «Герої не вмирають!» 

IMG 7448    Пам’ятаємо подвиг Небесної Сотні — це ті, хто віддали своє життя за кожного з нас, пожертвували собою заради кращого життя в країні. 

IMG 7302IMG 7292    Нотками скорботи, болю, гордості за низку заходів, що відбулися в нашому інституті, присвячених п’ятій річниці трагічних подій на Майдані, вплелась виставка «Герої не вмирають», створена працівниками  бібліотеки інституту, в пам'ять про загиблих героїв.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook