Покращуємо практичну складову начального процесу на факультеті тваринництва та водних біоресурсів

23 січня 2019, 17:12

 Поки студенти відпочивають на канікулах науково-педагогічні працівники як усього університету, так і факультету тваринництва та водних біоресурсів налагоджують більш тісну співпрацю з бізнесом для покращення навчального процесу. Зокрема, 22 січня делегація університету в складі першого проректора Ігоря Ібатулліна, декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка, голови благодійного фонду «Голосіївська ініціатива-2020» Євгена Томіна та завідувача ННВЛ конярства Дмитра Гриви відвідала одну з філій державного підприємства «Конярство України» – Олександрійський кінний завод №174, що знаходиться на Кіровоградщині.

Довідково. Олександрійський кінний завод №174 створений у 1934 році за ініціативи Маршала Радянського Союзу Семена Будьонного як допоміжне господарство Київського військового округу. До Другої світової війни тут розводилися породи виключно для потреб армії. Вже після війни у 1946 році Олександрійський кінний завод було залучено до створення нової породи коней – української верхової. За результатами багаторічної праці саме цей завод став епіцентром репродукції української верхової породи коней для класичних кінноспортивних видів спорту, таких як конкур, виїздка та триборство. За часів незалежності України вдалося зберегти цінне поголів’я і на сьогоднішній день тут утримуються коні, які є неодноразовими чемпіони України та переможцями етапів Кубку Світу. Загальне поголів’я коней на сьогоднішній день становить понад 170 голів.

     Делегацію університету радо зустрів керівник філії Олег Родіонов, який коротко представив своє підприємство, розповів чим воно на сьогоднішній день займається та які має плани на майбутнє.

  

     У ході зустрічі було обговорено питання практичної підготовки студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів, проходження ними виробничих практик, залучення фахівців підприємства до вдосконалення магістерської програми «Конярство та кіннозаводство» та обговорено питання формування колекційного стада коней на базі навчально-науково-виробничої лабораторії конярства НУБіП України. Сподіваємося, що всі ці домовленості найближчим часом втіляться у життя, а студенти і викладачі нашого університету отримають від цього велику користь.

Дмитро Грива, 
завідувач ННВЛ конярства

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook