Програми подвійних дипломів факультету аграрного менеджменту відкривають можливості для навчання в інших університетах Європи

14 січня 2019 року

     За магістерською програмою навчання “Business Economics and Management” з можливістю отримання подвійних дипломів у рамках угоди між факультетом аграрного менеджменту НУБіП України та факультетом економіки та менеджменту Словацького аграрного університету, на другому році навчання ми мали можливість взяти участь у програмі мобільності ERASMUS+, використовуючи угоди за цією програмою Словацького аграрного університету. Вибір університетів-партнерів від Словацького Університету доволі широкий, починаючи від Туреччини або Кіпру та закінчуючи Ірландією. Проте, наш вибір пав на Празький університет наук про життя (Czech University of Life Sciences) в столиці Чеської Республіки, насамперед, через схожість словацької та чеської культур та надзвичайну красу міста.

     Університет (Česká zemedelska univerzita) надає можливість студентам по обміну самостійно обирати предмети які подібні до предметів університету, що направляє на навчання, а також будь-які інші, якщо студент хоче спробувати себе в нових сферах навчання.
     Навчання починається з першого орієнтаційного тижня, коли ми можемо змінити предмет, якщо він не задовольняє необхідних вимог і не відповідає нашим очікуванням. З нами було проведено декілька ознайомчих зустрічей, на яких нам пояснили як заповнювати всі необхідні документи, куди звертатися у випадку запитань, яка структура кампусу, гуртожитків тощо.

     Територія університету закрита для входу та в'їзду сторонніх осіб, а сама вона наповнена сучаними корпусами. У кожній будівлі переважна частина аудиторій обладнані найсучаснішими комп'ютерами, в коридорах є спеціальні зони, де студенти можуть спілкуватись, навчатись або відпочити. На території кампусу є безліч автоматів з кавою та снеками. Також на території кампусу є бібліотека, зоопарк, їдальня, піцерія, нічний клуб та декілька барів.

     Для студентів за обміном протягом перших декількох тижнів проводяться різноманітні заходи для більш близького ознайомлення з містом та культурою Чехії.

    Для нас також була організована екскурсія на один із найбільших пивних заводів Pilsner Urquell.
     Кожного тижня проводиться захід під назвою "Національна Вечірка", під час якого студенти презентують свою країну та пригощають гостей національною кухнею, що надає можливість іншим студентам дізнатись більше про культуру та звичаї своїх друзів.

     Навчальний процес дещо відрізняється від звичного нам. В ČZU існує, так звана, система блоків.
     Навчання блоками являє собою ряд інтенсивних курсів з декількох основних предметів. При цьому, під час так званого «блоку» семінарські та лекційні заняття не проводяться. Інтенсивний курс триває від трьох до п’яти днів, наприкінці кожного інтенсивного курсу проводиться іспит, результат якого є частиною загального результату за семестр з даної дисципліни. Однією із особливостей «блоку» є те, що викладаються вони викладачами, що завітали до Чехії з різних куточків світу для того, щоб поділитися досвідом та внести культурне та професійне різноманіття у навчальний процес. До нас завітали викладачі з Канади, Тайваню, Ірландії, Німеччини, Великобританії та Польщі. Нам, як студентам, такий спосіб припав до душі. На наступній фотографії заохочувальні «подарунки» від професора, які я отримала за активну участь на його предметі.

     У підсумку можна сказати, що навчання за обміном – це прекрасна можливість здобути новий досвід та навички, позхнайомитись з новими друзями із різних частин світу або пізнати культуру приймаючої країни.

     Мобільність – це не лише навчання, а чудове його поєднання з розвагами та подорожами. І наш НУБіП України дає нам такі можливості! Тому не упустіть свій шанс та рухайтесь до мети.

Єлизавета Синецька,
студентка магістерської програми
«Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»
факультету аграрного менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook