Лабораторний практикуму з дисципліни "Неорганічна та аналітична хімія"

5 грудня 2018 року

Добігає кінця осінній семестр, для студентів настає гаряча та складна пора – сесія.

Закінчуються лабораторні роботи з дисципліни ,,Неорганічна та аналітична хімія,, для студентів 1 курсу 6 групи (англ.) агробіологічного факультету. Але закінчуються на позитиві, на піднесеному настрої, тому що більшість студентів групи успішно засвоїли методики якісного та кількісного аналізу об'єктів довкілля, навчилися правильно оформлювати одержані результати та аналізувати. Адже зараз нікому не потрібен класичний ,,агроном,, - сучасний стан світу потребує фахівця своєї справи, який володіє сучасною технікою, мовою, ІТ-технологіями, вміє проводити есперимент та аналізувати, прогнозувати і використовувати результати. Зокрема, з останніх доповідей на відкритті нових лабораторій на агробіологічному факультеті, ситуація з чорноземами в Україні бажає бути кращою. Методика ,,вижати,, з землі миттєво все, і за короткий час, призводить до катастрофічних наслідків.

Навчити працювати студента і оцінювати результати і є покликання лабораторного практикуму з дисципліни ,,Неорганічна та аналітична хімія,,. Хоч і важко він розпочинався, але все таки успішно завершується. Велику роль в цьому відіграли ст. лаб. Катерина Козак, лаб. Ніна Зінич та зав. лаб. Світлана Романчук.

Вони завжди тримали навчальний та лабораторний процес під контролем і недопустили жодних проблем та складнощів з реалізацією начального плану дисципліни. Сподіваємось, що студенти будуть сумувати за лабораторними та лекційними заняттями (лектор – к.х.н., доц. Надії Прокопчук), та будуть гідно та належно використовувати набуті знання та компетентності в своєму житті. Хоч і прикипіли до них душею, але треба їм навчатись іншому, а нам працювати з наступними…

Руслан Лаврик,

доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook